Steelers palaa kakkoseen

Gridiron Staff 5.1.2012 9:49 Ei kommentteja

Kuopio Steelers on ilmoittautunut ensi kaudeksi II-divisioonaan. Kaudella 2011 ykkösessä esiintynyt seura on tehnyt päätöksen taloudellisista ja urheilullisista syistä. 

Pelaamalla alemmalla sarjatasolla seuran ei tarvitse huolehtia kalliista jenkkivahvistuksista. Lisäksi joukkue pystyy ajamaan junioripelaajia ja uusia harrastajia luontevammin mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

Edellisellä kakkosdivisioonakaudellaan vuonna 2010 Steelers oli sarjassa suvereeni voittaen kaikki pelaamansa ottelut. Seuran sarjapaikasta luopuminen on jo toinen vastaava merkittävä tapaus viime aikoina. Lappeenrannan Rajaritarit ilmoitti ennen vuodenvaihdetta luopuvansa omasta liigalisenssistään.

Steelersin pelaaminen kakkosessa on jo aiheuttanut pientä kohua lajin harrastajien keskuudessa. Vaikkakin Steelers tulee pelaamaan ensi kaudella junioripitoisemmalla joukkueella kuin kaudella 2011, moni pitää ”väärän sarjatason” joukkueiden pelaamista kakkosdivisioonassa arveluttavana. Viime kaudellahan Pori Bears täytti Steelersin jättämän aukon kepittämällä kaikki vastaantulijat suvereenisti matkalla sarjan voittoon. SAJL:n sarjojen nykyinen jako aiheuttaa vain väistämättä sen, että ilman amerikkalaisvahvistuksia pelaavan seuran on käytännössä pakko pelata ykkösdivisioonaa alemmalla sarjatasolla. Onkin mielenkiintoista nähdä, tehdäänkö sarjajakoihin ja niiden profilointiin jo tänä keväänä merkittäviä muutoksia.

Lue lisää Steelersin päätöksestä seuran kotisivuilta.

Kommentoi