Liigajoukkueet joulumarkkinoilla

jefumaster 18.12.2017 19:51 146 kommenttia

Kuva: Samppa Toivonen

Vaahteraliigan joukkueiden pelaajasopimusneuvottelut käyvät kuumimmillaan. Kaikki seitsemän joukkuetta ovat saaneet rosterinsa rungon koottua, mutta nyt taistellaan parhaista vahvistuksista.

Liigan lisenssit myönnettiin kaudelle 2018 yhteensä seitsemälle joukkueille. Uutena joukkueena ylimmällä sarjatasolla tulee pelaamaan Kuopio Steelers. Liigassa viidenneksi yltäneen Trojansin ilmoitettua jo hyvissä ajoin luopuvansa sarjapaikastaan, ei sarjajumbo Crocodilesin tarvinnutkaan hakea vauhtia sarjaporrasta alempaa. Ohessa katsaus seurojen tilanteisiin ranking-järjestyksessä esiteltynä. Vuoden lähestyessä loppuaan on rauhallisesti käynnistyneillä pelaajamarkkinoilla aistittavissa aktiivisuutta

Helsinki Roosters

Kuusi perättäistä liigamestaruutta voittanut helsinkiläisjoukkue palaa kaudella 2018 tutun päävalmentajan alaisuuteen. Juha Hakala haki Italiasta lisää perspektiiviä valmennukseensa ja lähtee tavoittelemaan Roostersin ohjaimissa seuraavaa mestaruutta teemalla 7up.  Pelinrakentaja Brandon Connette on julkaissut jatkavansa helsinkiläisjoukkueen pelinjohtajana myös tulevana kesänä, joten lähtökohdat uuden kauden rakentamiselle ovat kohdallaan.

Toistaiseksi suurimmat muutokset joukkueessa on julkaistu juoksuhyökkäyksen puolelle. Pitkään Roostersissa pelannut Jaycen Taylor jättää seuran ja toistaiseksi korvaaviksi pelaajiksi on ilmoitettu paluun kentille tekevä Alexander Kuronen sekä Yhdysvalloista Suomeen palaava Henri Jussila. Kun keskushyökkääjä trioon lisätään vahvan kauden pelannut Karri Pajarinen, saattaa mestarijoukkueen juoksuhyökkäys rullata kaudella 2018 kotimaisin voimin.  Joukkueen toisen hyökkäyksen jenkin paikan ottaa nimittäin pelinrakentaja Connetten nuorempi veli, Adam Connette. Hyökkäyksen valmennukseen saadaan kansainvälistä tunnelmaa itävaltalaisen Daniel Stanzelin korvatessa Iiro Luodon linjavalmentajan positiossa.

Aikainen ajankohta huomioiden, Roostersin julkaistu rosteri näyttää hyvältä. Uutena vahvistuksena joukkueen puolustukseen on värvätty Niko Nousiainen, joka pelasi viime kaudella Sveitsin liigan ohella Helsinki Wolverinesissa. Toinen puolustusta vahvistava pelaaja on Crocodilesista siirtyvä jyväskyläläistaustainen Joonas Raatikainen.

Wasa Royals

Vaahteraliigan suosituin yleisöjoukkue Royals ei ole julkaissut vielä uutisia pelaajarintamalta.  Lokakuun lopulla julkaistu sopimuspelaajien lista kertoo joukkueen kotimaisen rungon säilymisestä kasassa, mutta muutoin moni asia on vielä arvailujen varassa eikä päivityksiä listalle ole tarjottu joulukuun alkuun mennessä.  Pelinrakentaja Justin Sottilare on solminut kautta 2018 koskevan sopimuksen Espanjaan, joten ainakin Royalsin hyökkäyksen komennossa tullaan näkemään uusi mies. Myös muiden avainpelaajien kuten Stacey Thomasin ja Efe Evwarayen osalta ei seura ole julkaissut mitään informaatiota. Gridiron sekä suomalainen jefuyleisö jäävät odottelemaan lisää uutisia kauden 2017 finalistin tilanteesta ennen spekulatiivisten johtopäätösten tekemistä joukkueen iskukyvystä.

Hämeenlinna Huskies

Liigassa sarjanousijan paikalta kolmanneksi yltänyt Huskies tulee olemaan kaudella 2018 uuden johdon alaisuudessa. Joukkueen pelaajavalmentaja Stan Bedwell jatkaa uraansa Saksassa. Uusia pelaajia on kuitenkin ehtinyt liittyä joukkueen rosteriin ja suurin osa heistä saapuu Turusta.  Huskien selvästi suurimmat kaappaukset ovat Trojansissa huikeita otteita esittänyt allaround-pelaaja Ville-Valtteri Suojanen sekä kaksi edellistä kauttaan Saksassa pelannut porvoolaistaustainen laituri Micky Kyei.  Erinomaisen perusta vahvalle heittohyökkäykselle tulevat antamaan myös jatkosopimuksen tehneet Roman Runner sekä Tommi Pinta.  Puolustukseen monipuolisuutta tulevati tarjoamaan Trojansista siirtyvä monipuolinen Miko Ylikoski sekä aiemmin Seinäjoella pelannut Jie Li, joka jatkaa uraansa välivuoden jälkeen nyt hurttapaidassa.  Joukkueen valmentajaa ei ole vielä julkaistu, mutta odotettavaa on, että joukkue jatkaa kaudella 2018 amerikkalaisohjauksessa edellisvuoden lailla.

Kuva: Jari Turunen

Porvoon Butchers

Päävalmentaja Jimi Roikon ohjauksessa jatkava Butchers on julkaissut loppuvuoden osalta rosterin, joka ei pidä sisällään yhtään järisyttävää yllätystä. Oman kylän poikia on kasassa riittävästi ja tulevat kuukaudet näyttävät, millaisia yhdysvaltalaispelaajia joukkueen taitopelipaikoille hankitaan. Wolverinesissa kolme kautta divisioonajefua pelannut maajoukkuepelinrakentaja Janne Lehtinen on kiinnitetty teurastajien harjoitusvahvuuteen neljän kuukauden tryout-sopimuksella.  Jos Lehtinen onnistuu vakuuttamaan valmennusjohdon otteillaan, saatetaan Porvoossa pelata jälleen liigaa kotimaisen QB:n johdolla.  Arttu Tennbergin nimi löytyy myös hyvissä ajoin pelaajalistalta, joten kokemusta ja uskottavuutta on tarjolla riittävästi tasokkaan rosterin perustaksi.  Toistaiseksi suurin uutinen Butchersin näkökulmasta on kuitenkin ollut se, että Micky Kyei pelaa tulevalla kaudella muualla kuin Porvoossa. Mikko Seppäsen jatkosopimus antaa kuitenkin hyvän lähtökohdan laiturimiehistön rakentamiselle. Uusina pelaajina rosteriin on kiinnitetty Wolverinesissa DE:n paikalla pelannut Petri Pallari, sekä Jyväskylä Jaguaarien britti-keskushyökkääjä Isaak Marshall.

Tampere Saints

Menneellä kaudella Tampere Saints paransi otteitaan tasaisesti kauden vanhetessa ja uuteen vuoteen joukkue pääsee lähtemään ranking-sijalta 5.  Saints on tulevan kauden osalta ensimmäinen joukkue, joka on jo tässä vaiheessa täyttänyt kaikki kolme yhdysvaltalaispelaajan paikkaansa.  Puolustuksessa jatkavat jo viime kaudelta tutut Elliot Jeffcoat sekä Tony Ballon.  Uudeksi pelinrakentajakseen tamperelaiset ovat kiinnittäneet kovat meriitit omaavan Kyle Nolanin, joka ottaa eurooppalaiseen jenkkifutikseen tuntumaa talven aikana Portugalin liigassa.  Lähes kaksimetrinen Nolan tuo keväällä Portugalista siirtyessään mukanaan Saintsille tutun pelaajan. Omintakeiselle juoksutyylillä etenevä keskushyökkääjä Juzz Tiny on niin ikään solminut sopimuksen pyhimysten kanssa.

Saints on saanut pääosin pidettyä rosterinsa rungon hyvin kanssa joskin toistaiseksi lähes 60 miehen listalta löytyy ainoastaan yksi Lehtonen-niminen pelaaja (Tuukka, RB).

Kuopio Steelers

Sarjanousija Steelers on aloittanut valmistautumisen liigaan hyvissä ajoin.  Joukkueen nuori ja innostunut runko on pysynyt hyvin kasassa ja viime kaudella menestymisen takuumiehinä toimineet yhdysvaltalaispelaajat ovat kaikki solmineet jatkosopimuksen Kuopioon. Suomen sarjoissa kaikki tasot mukaan lukien viime kaudella parhaat tilastot pommittanut pelinrakentaja Seth Peters jatkaa Steelersissa ja harjoittelee joukkueensa kanssa läpi talven.  Petersin lisäksi myös puolustuksen Justin Bell sekä kahden passin jenkki, Charles Wort vahvistavat savolaisia tulevalla kaudella.

Liiganousun innostamana jatkosopimusten tekeminen myös muiden joukkueen tähtipelaajien kanssa on sujunut helposti ja paluumuuttajien sekä kentille paluun tekevien ex-steelersin määrä on ollut talven aikana merkittävä. Mm. liigassa Huskien puolustuksen lukkona toiminut linjamörssäri Jani Lindqvist palaa Steelersiin.  Laajaan ja tasokkaan kotimaisen rosterinsa vahvistukseksi kuopiolaiset ovat kaapanneet rosteriinsa Northern Lightsissa vahvoja voimajuoksijan otteita esittäneen Aku Uotilan, sekä Jyväskylässä palloja ahneesti kiinniottaneen Waltteri Kinnusen.  Steelersilla on vielä yhden yhdysvaltalaispelaajan paikka avoimena.

Seinäjoki Crocodiles

Menestymiseen tottuneet Seinäjoki Crocodilesin kausi 2017 jää historiaan murheellisena.  Seuran tavoitteet jäivät toteutumatta niin kentillä kuin katsomoissakin ja kauden päätteeksi joukkueen kohtalona oli tippua liigan putoajan paikalle. Turku Trojans pelasti seinäjokiset dvisioonalta ja juuri nyt lakeuksilla solmitaan pelaajasopimuksia ameerikan kielellä kiihtyvään tahtiin.

Europlayers-sivuston informaation, sekä Crocojen alustavan rosterin perusteella on laskettavissa, että seura on tähän mennessä solminut sopimuksen jo kahdeksan tuontipelaajan sekä yhdysvaltalais-päävalmentajan kanssa.  Päävalmentajan amerikkalaisuus ei tullut yleisölle suurana yllätyksenä mutta se, että Michael Mattingly on vasta 26 vuotias on uutinen sellaisenaan. Mattinglyn tueksi joukkueeseen ollaan tuomassa hyökkäyksen koordinaattoria niin ikään Yhdysvalloista.

Crocojen amerikkalaiskiintiöön on toistaiseksi kiinnitetty puolustuksen linjapelaaja Ja’Michael Edwards-Lott sekä keskushyökkääjä Christian Powell. Todennäköisesti joukkueen pelinrakentajan paikalle tullaan julkaisemaan yhdysvaltalaispelaaja myöhemmin. Yhdysvaltain passin haltijoita ovat edellä mainittujen lisäsi laitahyökkääjä Kenyon Charles sekä puolustuksen linjan Benjamin Egbudive.  EU-passin omaavina he eivät kuitenkaan syö Crocojen jenkkikiintiötä.

Muita tuontipelaajia ovat Ranskan maajoukkueessa puolustuksen takakentällä loistanut Maxime De Falcis sekä Ruotsin maajoukkueen takamies Lamin Saho. Puolustuksen linjaa vahvistavat britti Jonathan Moorhouse sekä unkarilaineen Tamas Csulik.  Kotimaisista pelaajista menneen kauden murheista sisuuntuneina jatkavat mm. Jaska Värinen sekä Koivumäen konkarit.

Kaudella 2018 Vaahteraliigan kaikki ottelut tullaan näkemään suorina lähetyksinä Ruutu+ palvelusta. Toivottavasti televisioinneista huolimatta joukkueet onnistuvat rakentamaan joukkueistaan ja tapahtumistaan sen verran yleisöä puhuttelevia, että katsojamäärät saadaan jälleen kasvuun.

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Long siis Saksassa ensi kesän.

 • Niin… Kerro enemmän mihin tämä suhteellisen vanha tieto liittyy..?

 • Steelers hankki takakentälleen saksalaisen, aiemmin import miehiä takakentällä Bell ja Wort.

  steelers.fi/2017/12/20/alex-borgmann-steelersiin-mikko-aspinen-jatkaa/

 • Olisi sangen mukavaa jos pelkkien linkkien lisäksi laitettaisiin pieni saateteksti mukaan. Esim. tiivistelmä sisällöstä tai muu teksti josta selviäisi mitä linkin takana on.

 • aika hiljaista on ollut siirtomarkkinoilla kuluvana syksynä.
  laitetaan oma jouluranking.
  1. Roosters
  ylivoimainen rosteri ja valmis hyökkäyspaketti.
  2. huskies/(turku)
  huskyt hoitanut rekrytoinnin jälleen loistavasti, suomirosteri todella kova, kysymysmerkkinä reissaajien jaksaminen koko kauden.
  3. crocodiles.
  paluu vanhaan toimivaan reseptiin, palaa huipulle.
  4. Saints
  jokohan on Tamperelaisten vuosi, rosteri yllättävän hyvä, mutta riittääkö valmennus/jenkit.
  5. Butchers.
  paljon riippuu legendojen jatkosta ja pysyykö jenkkien taso samana.
  6. Steelers
  nousijat taistelee kevään, mutta hiipuvat kesän mittaan.
  7. Royals
  Rotat jätti tällä kertaa Vaasalaiset, tekemistä riittää jos tuolla porukalla yhdenkin voiton ottaa.

 • Royals 7 Heh heh hehehee ja sitten sä heräsit.

 • perustele miksi pitäisi olla korkeammalla, tai kerro edes yksi positiivinen uutinen Vaasasta syksyn aikana.

 • Vaasa on warmaan signauksensa tehnyt kun ei enää etsi pelaajia Europlayersin mukaan. Siellä on varmaan nyt eri taktiikka näiden julkaisemisten suhteen vaan kuin mitä oli viime vuonna, enää ei poksu samppakaljat.

 • Kyllä nämä rankkaukset tässä vaiheessa ovat puhtaasti horoskooppeja. Jos nyt vähän ”ammattitaitoisemmin” ennustuksen tekisi, niin se olisi tässä:
  1. Roosters
  Tosin sekin on vain ennustus.

  Itse odotan paljon Steelersiltä. Rytinällä nouseva joukkue on aina äärimmäisen motivoitunut. Huipputason QB, joka harjoittelee talven Suomessa. Laaja rosteri omia poikia ja yllättävän monta todellista pelimiestä. Rissuissa varsinaisia helmiä ja yhdessä tuon QB:n kanssa todellinen arsenaali. Monesko? Kausi näyttää.

 • Saints kaatuu tänäkin vuonna valmennukseen varsinkin hyökkäyksen puolella. Hyviä kotimaisia löytyy mutta systeemi on huono.
  Puolustus on ok mutta koko ajan kentällä eikä sitä kukaan jaksa
  Olisi hieno nähdä että Saints olisi joskus valmis pelaamaan heti kauden alusta eikä puolivälin jälkeen.
  Ehkä pelaajilla ei kestä pää?

  Rekryissä kotimaiset pelaajat ovat jälleen onnistuneet välttämään Tamperetta. Micky kyei sekä Tommi pinta asuvat Tampereella mutta pelaavat Hämeenlinnassa samoin puolet husky ol:sta.
  Tämä on ikävä juttu saintsin kannalta mutta jotain pitäisi tehdä että saisivat nämä maajoukkue miehet jäämään kotikylään.
  Auttaisiko siihen valmentajan vaihto?

 • Saintsilla pitäisi olla kyllä kaikki mahdollisuudet menestyä: iso kaupunki ja hyvä logistinen sijainti. On jopa ihme, että miten Saints ei ole oikein koskaan pystynyt hyödyntämään näitä vahvuuksia, vaan on aina ollut korkeintaan keskikastin joukkue.

 • Se kirjoittaa jolla on liitua, ja Huskeilla sitä löytyy. Huskyt maksoi, mitä Kyei halusi ja se ei ollut vähän, kun puhutaan kotimaisesta pelaajasta. Pinta menee samaan kategoriaan. Taloudelliset realiteetit pitää kuitenkin ottaa joukkueissa huomioon, eikä mennä all-in meiningillä, joka on tie turmioon. Huskit haluaa mestaruuden, ja ovat ilmoittaneet sen ainoaksi tavoitteekseen tänä vuonna, ja se ei toden totta tule halvaksi.

 • Hämeenlinnassa on kuulemma rahat sekaisin ja junnut/naiset kärsivät siitä. Mielenkiinnolla siis odottelen kauan sitä liitua on siellä taskussa.

 • Hämeenlinnassa ei kyllä ole liitua eikä sen enempää rahaakaan. Ovat moneen eri suuntaan pystytssä suuria summia kaupungin ollessa yksi näistä. Naiset ja juniorit kärsivät siitä siten että eivät saa vuoroja. Tosin paljon mainetta niittänyt junioritoiminta (uusia lisenssejä) siirtyy nyt Tampereelle kun vetäjille riitti.

  Kannattaisi jokaisen Hämeenlinnaan ”korvaus” sopimuksen tehneen pelaajan ottaa luuri käteen ja soittaa PJlle ja kysyä missä nyt oikein mennään.

 • Pelaajat ei aina halua tulla Tampereelle, kun kaikki tietävät ettei Saints maksa kotimaisille pelaajille. Hämeenlinna antaa auton käyttöön ja muuta mukavaa. Mutta samalla jää oman porukan ja junnujen kasvattaminen puolitiehen.

  Tampereella valittu toinen tie. Parempi olla sillä tiellä, kuin ainaisella ostoporukan tiellä.

 • Ja se muu mukava tarkoittaa, että kaikki kulut korvataan. Että kyllä sitä liitua olla pitää, kun ottaa huomioon, kuinka monta Turkulaistakin on tämän piirissä.

 • Niih, varmaan Hämylinnassa on rahaa. Mutta mihin sitä on järkevä läyttää on toinen juttu.

 • Porvoo, tampere,Vaasa ja Kuopio ovat niitä jotka menevät pääosin ”omilla pojilla”

  Joko rahapulan tai periaatteen takia. Arvostan tätä ja siksi toivon heille menestystä

 • On vitsi.

 • Perustele. Jos Hämeessä on tajuttu että lainalla saadaan pelaajat sidottua vuosiksi seuraan ja voidaan rekrytä ulkopuolelta pelaajat kuluja murehtimatta niin tämähän silkkaa lahtelaista neroutta.

 • Totta. :D

 • Royals on kyllä esimerkki et omilla pojillakin voi menestyä, importit lähinnä statistina viime vuonna.
  kuopiossakin taitaa olla jo puolenkymmentä importtia.

 • Nyt kyllä vitsin murjasit.

 • Cutlan, Long, Sottilare,Young, Thomas, Davis, Peterson ja Fredericks olikin aika statisteja. Epäilen että olisivat sopineet melkein joka joukkueen avaukseen. Voi olla jos nämä kaverit olisi korvattu oman kylän pojilla niin sijoitus olisi ollut jotain muuta kuin oli :) .

 • Sekä Stockamp, Blomgren ja Zekiri 😉 (Thomas FIN). Että sellasia omia poikia….

 • Lisäksi Zeqiri, Stockamp, Alakoskela ja Saloranta. Jäihin sitä vielä paikkoja omille pojille, heh heh. Eihän siinä mitään että löytää hyviä pelaajia ja pärjää heidän avulla mutta nämä kommentit on niin hauskoja.

 • Ai niin mutta Roosterssilla oli kaikki ”omia” poikia. Käykääpähän kaikki jotka louskuttaa omista pojista katsomassa viime vuoden rosterit läpi.
  Tampere ja Porvoo saa jotenkin puhtaat paperit tässä asiassa muut voi olla hiljaa.

 • @Mamma, mitä välii mistä pelaajat tulee ? Olisi jo syytä lopettaa tuo ”omat pojat” hilloaminen. Oman kylän pojilla ei ole voitettu ensimmäistäkään mestaruutta. Hyvän VLJ -rosterin koostumus : neljäsosa jenkkejä, neljäsosa EU – pelimanneja, neljäsosa Suomi -reppureita ja loput omia.

 • Hämeenlinnassa kuulemma odotellaan isoa sponsoria joka pelastaa koko homman.

  Sen jälkeen rahaa on kuin roskaa. Vai oliko se niin, että raha on vain roskaa. Sponsori kun tuo rahat neuvottelupöytään roska-autolla.

 • Sunny car center

 • Omat pojat -hilloaminen liittynee siihen että ne ovat niitä jotka toiminnan rahoittavat. Palkkasoturit tuovat vaan kuluja eikä tietääkseni (ehkä hml-poislukien?) millään joukkueella ole rahatilanne sellainen etteikö rahoja otettaisi pelaavien pelaajien selkänahoista. Niinpä joukkue joka koostuu omista pojista on lähtökohtaisesti paljon vakaammalla pohjalla kuin nyt vaikkapa Huskies.

  Tulevaisuus voi osoittaa minun olevan väärässä.

 • Mitä maksaa eri seuroissa pelaaminen edustustasolla? Siis mitä on toiminta/kausimaksut pelaajilta seuroille? Onko tietoa?

 • Uskaltaisin veikata 600e – 1000e haarukalta kaikkine maksuineen?

  Huhut kertoi että roosterssissa on maksut reilusti yli tonnia europelien takia?

 • Mahtava signaus!! Tämän jälkeen pystyn vielä vähemmän ymmärtämään onnettoman sakun signauksen.

 • Vaasa 2018 0€ seuralle, omat kulut eli vakuutus ja lisenssi.

 • En tiedä faktaa yhdestäkään liigaseurasta. Pikkulinnut laulaneet että punaisiin pääsee kuittaamaan mitalin noin puolellatoistatonnilla. Jos Vaasassa pelaaminen ei maksa pelaajille mitään niin Seppo on tehnyt erinomaista työtä jo nyt.

 • lurittelee yhtä luotettavasti kuin hevosmiehet tietotoimistossaan. Toisaalta jos jotain itse maksat, niin laittaa ainakin tosissaan yrittämään. Siinäkö Roon mestaruuksien salaisuus?

 • 250€

 • Vaasassa on saatu isoja sponsseja, ja ne yleisömäärät on oikeita maksaneita asiakkaita. Monet epäilee, että Vaasa ilmoittaa ilmaa lukemiin, mutta kausimaksut ovat 0€, mikä katetaan – maksavilla asiakkailla.

 • Vaahteraliigaankin on iskostunut naurettava tapa hankkia NFL-tyyliin mestaruussormukset kauden päätteeksi. NFL:ssä sormus kertoo osaamisesta ja että on antanut oman panoksensa joukkueelle, Vaahteraliigassa se todistaa ainoastaan että olet muistanut maksaa kausimaksusi seuralle, vakuutuksen vakuutusyhtiölle sekä lisenssin liitolle.

  No ehkä vielä astetta koomisempaa oli Helsinkiläisen amerikkalsisen jalkapallon erikoisseura 69ersin (R.I.P.) hommaamat sormukset divarikauden mestaruuden jälkeen.

 • Taas niin faktaa että… Ei ole NFl:n keksimä perinne nuo sormukset. Taitaa vaan olla kateutta kun ei 90-luvulla keksitty kun itse voitin penkillä istumalla mestaruuden. Ota vähä sipsiä pussissa ja kuivaa kyyneleet.

 • …taitavat olla turhanpäiväisiä kapistuksia siihen hetkeen saakka kun itse ansaitsee omansa. Okei, jos ykkösen voitosta on sellainen tehty niin ehkä raja on ylitetty hölmöilyssäkin.

 • Aalto-yliopisto hankki kauden 2016 päätteeksi itselleen myöskin mestaruussormukset voitettua Korkeakoulusarjan. Siinä, jos jossain, on hölmöilyn kynnys ylitetty.

 • Vuodenvaihde pelastettu, kun pääsee taas kerran nauramaan kateellisten kitinöille!!

 • Näköjään savolaisiinkin iskenyt suuruudenhulluuden haave. Importtien signauksia paukutetaan pöytään ennätystahtiin:

  Seth Peters QB (USA)
  Justin Bell DB (USA)
  Charles Wort LB/RB (USA/EU)
  Alexander Borgman DB, (GER)
  Felix Ntwa DL, (AUT)
  Julien Langlade OL, (FRA)
  ..ja vielä yksi kiintiöjenkki puuttuu

  Ja minä kun odotin, että uskaltautuisivat mittaamaan runkopelaajiensa tason liigassa kiintiöjenkein höystettynä vähän samalla tavalla kun aiemmin mittasivat tasonsa I-divarissa ilman jenkkejä 2016. Nyt ollaan varustelukierteessä ja kohta uhotaan Playoff-peleistä ja Vaahteramaljasta kuten Huskies viime vuonna. Tämä on oikeasti surullista, mutta ymmärrettävää eikä varustelukilpailuun vastaamisessa ole mitään maan tavasta poikkeavaa.

  Odotin vaan itse jotain muuta !

 • Onhan tuossa kokonaiset neljä pelaajaa kiintiöjenkkien lisäksi.

 • On tulossa kaikkien aikojen kovatasoisin liiga vuonna 2018

 • Steelersin eka kausi I-divarissa oli kokonaan kotimaisin voimin. Siinä oli omat puolensa ja onnistui tavoitteissaan yllättävän hyvin. Nyt on mukana jo vahvistuksia, joten vahvistusten määrän minimoimisen ei aja enää samaa asiaa. Enemmänkin kyse on taloudellisista resursseista ja ne ovat varmaan lisääntyneet menestyksen myötä. Aivan varmasti koko organisaatio odottaa hyvää menestystä ja sen eteen tekevät kaikkensa. Tärkeä osa siinä ovat vahvistukset, jotka ovat osa liigaa. Vahvistukset kehittävät myös omia pelaajia harjoituksissa ja lisäävät kilpailua. On valmennuksesta kiinni, kuinka paljon peliaikaa oman kylän pojat saavat. Tuolla vahvistusmäärällä näyttäisi kuitenkin kyseessä olevan täsmävalinnat ja rotaation parantaminen.

 • Jokos minä jo muistin sanoa, että Steelers voittaa Vaahteran?!

  J Surakka

  P.S Meillä on ihan perkeleesti rahaakin!

 • Ei tämän päivän vaahterassa pärjää ilman vahvistuksia ja Kuopiossa vahvistukset ovat hyvä lisä jo olemassa olevaan rosteriin!

 • Paljolla rahaa saisi paljonkin parempaa

 • Ei voi kun käsiä levittää ja olkapäitä kohauttaa. Seinäjoki tuo saman laadun kavereita kuin viime vuonna. Eihän toi lapsi osaa edes pelaa! Herätys siellä lakeuksilla.

 • Tämä viimeisin Seinäjoen ”vahvistus” on kyllä vitsi! Mikä tuon HUDL-nauhan pointti oikein on?

 • Ei helvetti mikä vitsi tuo crocojen ”vahvistus” on! Crocoilla on muutamia myös ihan hyviä pelimiehiä hankittu mutta mikä tämä on? Steelersistä pakko mainita että kaikki ketkä sinne on hankittu on selvästi niille paikoille missä omia poikia ei ole. Pakko myös kysyä että mitä tarkoitat että myös parempia sais? Qb tulee olemaan vaahteraliigan parhaimpia ja Bell myös omalla pelipaikallaan. Muut euroäijät näyttää myös hyviltä ja Inkinen siihen lisättynä pakka näyttää hyvältä haastaa mikä joukkue vaan.

 • Jos kotikylästä ei löydy riittävästi lihavia poikia nojailemaan linjaan niin niitä täytyy tuoda ulkomailta. Näinhän tehdään monessa kaupungissa…

 • Europlayers nyt ei varsinaisesti ole mikään luotettava taho kertomaan mitään kenenkään värväyksistä.
  Odotellaan nyt ensin että Crocot julkistavat tuon ”vahvistuksen” ennen kuin oikein lähdetään lynkkaamaan.
  Jos tuo on totta niin ei kyllä tosin voi kuin ihmetellä että kuin kännissä on oltu sopimusta tehessä?

 • On Europlayers riittävän luotettava lähde näiden asioiden uutisointiin ja spekulointiin.

  Hudl videon perusteella pitää tosin ihmetellä miksi tuota olisi signattu. Jos nuo köntystelyt on ”high lights” pelit pojan uralta niin voi voi. Tuolla signauksella taistellaan tasapäisesti vuosikymmenen huonoimpien signausten kisassa Indiansin toissavuoden pubi-qb:n kanssa.

 • Uutinen rosterin täydennyksestä. Yhä kyllä vaan ihmetyttää Royalsin tammikuun rosterin ohuus…

  http://royals.fi/walter-vasanoja-palaa-royalsiin/

 • Luitteko te tuota uutista loppuun asti?

  ”Samaa voidaan toki sanoa myös Royalsista, muutoksia on luvassa, mutta runko on säilynyt hyvin ja sen päälle on hyvä rakentaa. Tulevan joukkueen rosteri alkaakin olla vahvasti mallillaan ja nyt ovat alkaneet ne hetket, kun vahvistusuutisia alkaa olla lupa odotella enenevissä määrin.”

  Kaikki joukkueet ei julkista jokaista sopimuspelaajaa heti kun muste on paperissa vaan tiedotussuunnitelman mukaisesti.

 • Viime vuonnahan Vaasa toimi juuri päinvastoin, joka soppari kerrottiin heti.

 • No ensimmäisestä rosterissa olikin aika monta jolla ei ollut sopimusta eli oli aika hoitaa se asia kuntoon.

 • Crocot taas sokeutuneet ja hätä päällä, manageri syytää rahaa ja PJ laittaa haisemaan stratageminsä mukaisesti. Tsemppiä Pohojammaalle.

 • Vai oliskohan toi poika vaan joku Zacokin pikkuserkun puoliveli joka tulee kesälomaksi suomeen? (ulkopuolisen villiveikkaus?)

 • Kukahan on se mystinen manageri jolla on rahaa syytää? Crocot on seuraava Trojans! Monta ikäryhmää junnuja on hukattu ja rahat on loppu. Joutsen lauluaan laulavat.

 • Vai oliko kysymys että kuka tämä mystinen myyntimies on joka osaa myydä sponsorisopimuksia niin hyvin että rahaa on? Ei kukaan missään joukkueessa laita omia rahoja joukkueeseen

 • ”Ei kukaan missään joukkueessa laita omia rahoja joukkueeseen.” No, sehän osoittaa sitten huonoa sitoutumista omiinsa. Toisten rahoilla on kiva pelailla. Yrityspuolella on miniminä se, että johto sitoutuu tekemiseensä myös omalla rahalla, muuten toiminnassa ei ole minkäänlaista uskottavuutta. Sponsorina kysyisin heti, miten joukkueen johtoporras on sitouttanut itsensä joukkueeseen.

 • @@rocco Kyse on voittoa tuottamattomasta toiminnasta ja harrastamisesta, josta sijoituksiaan ei voikaan saada takaisin. Jos vapaaehtoistyönä seuraa johtava joutuisi vielä maksamaan omistaan seuran kuluja, voisi halukkuutta olla varsin vähän. Sponsori ei myöskään ole pääomasijoittaja vaan mesenaatti. Toki parhaimmillaan sponsori voi saada hyvääkin vastinetta näkyvyydestä. Tämäkään raha ei tule omasta pussista, vaan firmoista. Ehkä joskus joku upporikas jefuhullu tai entinen pelimies perustaa/ostaa oman seuran:)

 • Olipas siinä taas aimo annos tyhjää näennäisesviisautta ja höpölöpöä.

  Oikeastaan tyhmintä, mitä seuran hallinnossa toimiva voi tehdä, on ”sitoutua” toimintaan omilla rahoilla tai lainantakauksilla.

  Ja mitä tulee sponsoripäätöksiin, noilla asioilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

 • @Rocco, ei nuo EU -pelaajat esim. jostain Unkarista, Espanjasta tai UK:sta mitään maksa. Oma-kustannushinnalla tulevat. Palkkaa niille ei makseta – pelaavat pelaamisen ilosta. Kaikki VL -seurat ovat tätä nykyä taloudeltaan niin hyvässä iskussa että voivat melko vapaasti ammentaa tuota EU -pelaajapoolia.

 • ”Oikeastaan tyhmintä, mitä seuran hallinnossa toimiva voi tehdä, on ”sitoutua” toimintaan omilla rahoilla tai lainantakauksilla.”

  Eikös Wolverinesissa juuri näin tehty vuosia, kunnes GM/PV päätti pistää rahahanat kiinni ja sitten alkoikin alamäki kun vierastyövoima pakeni takaisin omiin kaupunkeihinsa ja muihin yhtä hölmöihin seuroihin.

 • TRIPS on ihan oikeassa siinä ettei EU-pelaajat paljon palkkaa saa. Lisenssit ja vakuutuksetkin hoitavat ihan itse. Matkat, asumisen ja ateriat toki rahoittavat ne kotimaiset spessujoukkueiden pelaajat.

 • noniin,
  vaasalaisetkin heränny ja palannu foorumille.
  aika hiljasta on tähän mennessä ollu.

 • @@@@rocco – ”Eikös Wolverinesissa juuri näin tehty vuosia”

  Et ymmärtänyt pointtia. On ihan sama jos joku haluaa laittaa omaa rahaa likoon urheilujoukkueen kuluihin harkitusti. Jos haluaa niin tehköön niin. Kuuluisimpia tällä saralla on ollut mm. Jussi Salonoja Espoosta.

  Sen sijaan jos seuran luottamushenkilöt sitoutuvat seuran velkoihin takauksillaan saadakseen seuraavan kauden joukkueeseen riittävästi importteja on kyseessä täydellinen typeryys. Ja näitä tapauksia löytyy jefun historiasta maassamme ikävän monta. useimmiten seurat kaatuu ja yksityishenkilöt maksaa lainat omistaan.

 • – On kyllä kummaa seurata, että kun vuosi sitten teimme ratkaisun lähteä liigaan omilla nuorilla pelaajillamme, alkoi melkoinen itku joillakin lajia seuraavilla henkilöillä. Ja nyt kun päätämme rakentaa kilpailukykyistä joukkuetta, ovat samat ihmiset jälleen itkemässä. Saisi se itkeminen jo loppua.

 • Crocojen viimekausi meni pilalle jo siinä vaiheessa kun päävalmentaja valittiin, ei huonosta menestyksestä voi nuoria pelaajia syyttää.
  Olikohan tämä päävalmentaja valinnut myös ulkkarit jotka olivat aivan luokattomia.

 • Crokojen vahvistusvalinnat pelinrakentajasta lähtien menivät viime vuonna täysin mönkään. Yksikään vahvistuksista ei esimerkiksi mahtunut liigan tähdistöjoukkueeseen. Tosiasia on, että mikään suomalainen liigajoukkue ei pärjää ilman tähtivahvistuksiaan. Jalavan Vesa on ollut valmentamansa joukkuetta, joka nosteli Vaahteramaljaa. Hänen kykyjään en epäile. Sellaista velhoa ei kuitenkaan löydy, joka olisi viime vuoden Crocodilesin materiaalilla junaillut joukkueelle mestaruuden. Mitä olen sen sijaan joukkueen pelaajavalintoja ensi kaudelle seurannut, uskon tilanteen olevan ensi kesänä aivan toisenlaisen.

 • Vahvistukset olivat luokattoman huonoja, Brooksia lukuunottamatta. Pelaajavalmentajakoordinaattorit eivät saaneet mitään aikaan, ja koko valmennusryhmän toiminta haki paikkaansa. Toivottavasti tänä vuonna tilanne näyttää paremmalta, tuottaa aina tuskaa kun näkee kestomenestyjän noin isoissa vaikeuksissa.

 • Donovan heyden näyttäs olevan Steelersin viiminen jenkki

 • Mielestäni Washington ja Magwood olivat kunnossa ollessaan myös erittäin kovia pelimiehiä ja olisivat olleet jokaisessa Vaahteraliiga joukkueessa vahvistuksia. Olivat loukkaantuneena pienemmillä ja isommilla kolhuilla ison osan kautta. Eivätkä päässeet missään vaiheessa palautumaan kunnolla kolhuista. Viimekauden tiukka ottelutahti ei tukenut niin pienellä rosterilla matkassa ollutta liskolaumaa. …ja myös uusitun TV sopimuksen myötä tulevankin kauden ottelutahti tulee todennäköisesti olemaan tiukka. Rosterit kuntoon jos meinaa läpi kauden vetää hyvin.

 • Pakko myöskin ottaa kantaa Vaahteraliigan sivuilla olevaan artikkeliin (vaahteraliiga.fi/itkeminen-saisi-jo-loppua-crocodilesissa-rakennetaan-menestysta-mutta-myos-tulevaisuutta/) ”Itkeminen saisi jo loppua”, jossa Crocojen Havulehto ottaa kantaa seuransa saamaan palautteeseen toiminnastaan.

  Mr Havulehdon olisi hyvä tunnistaa mikä ero on ”itkemisellä” ja kritiikillä, jota myös vittuiluksi sanotaan. Seinäjoki on vuosikausia pyrkinyt kahmimaan itselle menestystä strategialla, joka perustuu poikkeuksellisen mittavaan import-pelaajien käyttöön. Kun Crocot aloittivat rallin, oli tuo Suomessa poikkeuksellisen aggressiivista värväystoimintaa ja tuolloin ilmoille heitetyt kommentit saattoivat olla jopa itkemiseksi luokiteltavaa. Nyttemmin kun import-rallista on tullut liigassa (ja divarissa) standardi toimintatapa, on yleinen keskustelu muuuttunut sävyltään kritiikiksi tai vittuluiksi.

  Crocodiles 2017 oli jo syntyjään susi jos lähtökohtana huomioitiin kauden pituutta, ottelumäärää ja vastustajien varustelutasoa. Kuten nimimerkki @Mieltä kirjoittaa: ”Viimekauden tiukka ottelutahti ei tukenut niin pienellä rosterilla matkassa ollutta liskolaumaa”. Juuri näin ja jos tuon arvostelua pitää itkemisenä kannattaa katsoa peiliin.

  Kaikkiaan Mr. Havulehdon sekä muiden seurojen sisäpiiriläisten tulisi kasvattaa itselle paksumpi nahka kestääkseen nykyaikaista some-viestintää. Jos joku yksittäinen nimimerkki päättää vittuilla jollekin somessa, tulee lukijan ja lukijoiden ymmärtää, että kyseessä on yksi mielipide muiden joukossa. Sana on vapaa ja kun pysytään asiallisessa kommunikoinnissa kritiikkikin on rakentavaa viestintää.

  Viime kauden jälkeen Crocot väistivät luodin Turun ansioista ja pääsevät taas toteuttamaan uus-vanhaa stretegiaansa. Jos kotikylän-poikien-koulukunnan edustajat kritisoivat tai arvostelevat Crocojen muukalaislegioonamenetelmää, niin kritiikki on sallittua. Joskus kritiikki saa vittuilun siivet alleen kun kritiikki osuu ja muuttuu todelliseksi sisällöltään. Mitä-minä-sanoin-viisastelu on usein viisastelun lajeista typerintä, mutta hyvin inhimillistä.

  Tsemppiä Crocoille kauteen 2018.

 • Ja taas saa nauraa Gridironin kommentoinnin tasolle. Kommentin vähäinenkin uskottavuus häipyy kun kommentoija tulkitsee kritiikin samaksi kuin vittuilu: ”kritiikillä, jota myös vittuiluksi sanotaan”.

  Vaikka Wikipedia ei täytä esim. opinnäytetöiden lähdekriteerejä, suosittelen lainaamani kommentin kirjoittajalle ja miksei muillekin Gridironin ”kriitikoille” tutustumista seuraavaan Wikipedian artikkeliin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvostelu

 • Noh noh Heh, heh! Jos tuo on ainoa vastine sinulta niin jäät ovat kovin heikot.

 • Ei, kyllä tuo on aivan aiheellista tökkiä termien(kin) sekoittamisesta. Tällä palstalla ei nimittäin kovin usein siihen kuuluisaan älykkyyteen törmää jota jenkkifutiksessa onnistuakseen tarvitaan sekä pelaajana, että valmentajana. Täällä keskustelun taso on lähinnä sellainen, että ihmetyttää osaako puolet kiivaita kannanottoja esittävistä kantaa edes vesipulloja kentälle kun aika on. Esimerkiksi oikeinkirjoitus sekä luetun ymmärtäminen ovat tietynlaisia mittareita…

 • Onhan se niin, että kaikki vittuilu, kritiikki ja arvostelu jätetään omaan arvoonsa siitä sen enempää hermostumatta ,paitsi jos se edes osittain osuu oikeaan. Muu on turhaa höpinää.

 • Idiootteja, ainakaan siis Crocot eivät kantaneet sitä mainitsemaasi kuuluisaa älykkyyttä jota olisivat tarvinneet pärjätäkseen. :)

  Mielestäni nillitys on turhaa, suunsoitto joukkueita kohtaan on hauskaa suunpieksentää jota on hauska seurata, ja joskus siihen myös yhtyä. Jos oma seurasi on seipään päässä, argumentoi vastaan äläkä harmittele kirjoittajien oikeinkirjoitusta.

 • Crocodiles on yksi Suomen 2000- luvun menestyneimpiä joukkueita. Käsittääkseni myös juniorimäärällä Suomen suurin joukkue. Mielestäni tämä on melko hieno saavutus alle 70 000 asukkaan paikkakunnalla, jossa sponsorirahoista on kilpailemassa kutakuinkin kaikki mahdolliset urheilulajit, erityisesti muut kesälajit. Yhtä paljon suomalaisista joukkueista pitkäjänteisen työn perusteella arvostan ainoastaan Porvoota, Roostersia ja Trojansia.

  Huomasin, että Seinäjoki oli kiinnittänyt Brooksin Europlayers -sivuston mukaan. Hän vaikutti viime kauden perusteella hyvältä vahvistukselta. Mielenkiinnolla odotetaan, että minkälainen QB on tulossa, ja ketkä ovat Havulehdon lupailemat muut hyökkäyksen puolelle tulevat pelaajat.

 • Junnuja paljon, totta… Ja kauan puhuttu, että omat nuoret tulevat olemaan seuran ja edustuksen selkäranka. Mutta eipä näytä olevan vieläkään, ja tuskin tulevatkaan olemaan.

  Viime kaudella alussa vaikutti, että perustuisi omiin kasvatteihin. Sitten kuitenkin alkoivat saada selkäänsä viikko toisensa jälkeen ja paniikkinappia painettiin ja lennätettiin muukalaislegioona hätiin. Nämä eivät auttaneet pätkääkään vaan selkäänsaaminen jatkui.

 • Juniorien kehittyä liigaan. Eihän se että niitä nyt on paljon tarkoita että heti on liigajoukkue omasta kasvatetusta porukasta.
  Tais Havulehto olla oikeassa itkemisestä.

 • Ja ei niistä alaikäisistä ole vielä liigaan. Vai kuvitteliko joku, että Sjoen kaikki junnut on sarjoissa U17 ja U19. Voi pyhä yksinkertaisuus….

 • vahva huhu kertoo crokojen ryöstäneen Royalsin 2016 kuupan Fisherin ens kesäksi Seinäjoelle.

 • Kuka noi crokojen valinnat tekee, kaveri oli käsittämätön floppi jo Vaasassa.
  Kunnon kuupalla Royals olis menny finaaliin jo toissa vuonna
  Siinä meni pleijaripaikka.

 • Vahva huhu kertoo, että Fisher palaa Vaasaan! Crocojen kuuppa on aivan toinen kaveri. Malttakaa vielä hetki.

 • Älä valehtele! sama huhu Fisheristä on tullut tänne Hämeeseen asti. Kieltämättä erikoinen veto liskoilta! Oli jo Vaasan aikana huono ja nyt pari vuotta pelaamatta ? Ainut syy voi olla että sai halvalla!

 • Crokot ei ole kyllä kuupan valinnassa onnistunu pitkään aikaan.
  Fisher saattaa kyllä olla pohjanoteeraus.

 • Näytti pelaaja Facebookissa kertovan että ei ole tulossa, eli paska puhetta

 • Tarkistakaa tosiasiat ennenkuin
  oikeen kovaa huudatte.

 • En ole pitkilleen käynyt täällä palstalla ja nyt ajattelin, että tulenpa katsomaan, mitä kuhinaa siirtomarkkinoilla. Mutta siis tää palsta on ihan uskomatonta ulinaa ja selkään puukotusta. Ei yhtään positiivista kommenttia tai spekkausta mahdollisuuksista. Pelkkää valitusta ja kaverin haukkumista.
  Sinänsä surullista kun, kuten me kaikki tiedämme, koko suomen jefu kansa lukee tätä palstaa ja kun täällä aletaan jostain huhuta niin jokainen huhu on todeksi osoittautunut. No jaa, Roosters ei ole ollut paska vielä kertaakaan, vaikka sitä joka vuosi yhtä hartaasti toivotaan. Itsekin näkisin mielelläni jonkun muun joukkueen maljaa nostamassa. Ehkä tänä vuonna.
  Mutta koittakaa jengi edes joka kolmas kommentti kirjoittaa positiivisesta näkökulmasta. Tää on kun joku persujen valituspalsta.

 • Crocoilla nyt 12 importtia signattuna joista kahdeksalla USA passi. Olisikohan tuo omanlaisensa Vaahteraliigaennätys jo tässä vaiheessa kautta.

 • Korkeatasoista joukkuetta ovat Crocot kasaamassa! Hyviä signaaleita on ilmassa myös Kuopiolla, Hämeenlinnalla ja Tampereella! Roostersin valmennus on vahva, ja samaa voi odottaa tulevalta joukkueelta. Tsemppiä kaikille kauteen! Finaaliin veikkaan Roo-Cro trilleriä. Tällä kertaa Crocodilesillä on juokseva pelinrakentaja, ja Jenkki RB. Roostersilla puolestaan tullee olemaan vahva heittopainotgeinen joukkue.

  Terveisiä joillekin palstan Persu-ulisijoille. Maailma ilman kaltaistanne uhriutumista ja urputusta olisi parempi paikka elää.

 • Erittäin mielenkiintoiselta vaikuttaisi tuleva Vaahtera kausi ja ennenkaikkea tasokkaalta.
  Signaukset ovat olleet pääosin tasokkaita. Tulemme arvon lukijat näkemään korkeatasoista jefua ensikesänä. Hieman ihmetellyt Vaasan hiljaisuutta.
  ….Mikä on positiivista myös on se, että myös 1-divarista on muodostumassa tasokas sarja!

 • Juoksevia ja niitä jotka eivät loukkaantumisen jälkeen enää juokse. Muistatteko viime vuoden Porvoon hyvän juoksevan QBeen ?

 • Hienoa että sarjat nostavat tasoaan. Huono puoli on se että kaikilla se tapahtuu tuontipelaajien avulla ja seurojen talous joutuu tämän takia tiukoille. Jefu ei kuitenkaan ole yksin tämän ongelman kanssa vaan nykyään lähes joka lajissa mm. jääkiekko, koris potkupallo jne taistellaan saman ongelman kanssa. Meidän lintukoto ei vaan ohjaa/kasvata riittävästi sitoutuneita kunnianhimoisia nuoria minkään lajin pariin, niin että olisivat tulevaisuudessa edustusjoukkueiden käytössä.

 • 1. Roo
  2. Cro
  3. Ste
  4. Roy
  5. But
  6. Sai
  7. Hus

 • Crocodiileilla on näköjään nyt kasassa hyökkäys, jossa jokaiselle ns. taitopelipaikalle saadaan USA:n passin haltija kentälle. Jos vielä jenkkitaustaiset puolustuksen linjapelaajat osaavat pelata OL-peliä niin siitähän se orkesteri rakennetaan.

 • 1. Huskyt
  2. Ketä kiinnostaa
  3…
  4…

  Kenneli laittaa viimeisen vaihteen ja viimeisen kauden liigassa pakettiin.

  Suomi pelaajat palkataan kalliilla, ja loput ostetaan rahalla jota ei ole.

  Jos joku on vielä halukas näkemään huskyt livenä, odota vuosi ja käy katsomassa 4div peli ilmaiseksi.

 • Saints on myös ollut ahkerana pelaajamarkkinoilla. Nyt tuodaan osaamista Virosta neljän pelaajan verran. Voi hyvä luoja

 • Et näemmä osannut lukea uutista?

  Siinähän lukee että noista Virolaisista odotetaan kahden tuovat tulosta liigassa ja kolmannen tuovan asennetta puolustukseen (jossa sitä tosiaan on puuttunut Tampereelta). Neljäs on oppimatkalla.

  Saintsilla on myös 3 divari minne nämä voidaan laittaa. Onko sarjoissa mukana Virolaista joukkuetta lainkaan tänävuonna?

  Tulosta odotetaan yli 190 senttisiltä koripalloilijarissuilta. Olitko mainitulla joulukuun leirillä tai Pajulahden leirillä katsomassa millaisia tunareita nämä ovat? Vai vedätkö ihan hihasta?

 • Taisi osua arkaan paikkaan

 • Ja viime kaudella yksi Eestiläinen voitti vaahteramaljan että se niistä tunareista… Hienoa että naapurista saadaa lisää ukkoja oppimaan lajin saloja Suomeen!

 • Jos Veinbergiä kommentillasi tarkoitit, niin hän on Suomen ja Viron kansalainen, sekä Roostersin omia kasvatteja. Ihan vaan tiedoksi…

 • Taitaa olla NFLssäkin Virolainen.

 • Onko Mikko Virolainen saanut NFL pestin apuvalmentajana?! Loistava uutinen maan amerikkalaiselle jalkapallolle!

 • Pitkästä aikaa kunnon huumoria täälläkin! :D

 • Margus Hunt ollut jo 3 vuotta NFLssä.
  Mikon sopimusta ei ole vielä julkistettu

 • Margus Hunt on jo pelannut 5 vuotta nfl:lää. Cincinnati Bengalssin 2 kierroksen varaus numero 53 2013 draftissa.
  4 vuotta Bengals, 1 vuosi Colts (2 vuoden diili)

 • Olen samaa mieltä kanssasi siitä että joukkuetta tai valmentajaa ei voi syyttää siitä että urheilija ei ole tarpeeksi sitoutunut. Vaahteraliiga sekä 1div kärki ovat kilpaurheilu joukkueita joissa pärjääminen tarkoittaa suurta työmäärää myös kentän ulkopuolella omalla ajalla. Talven fysiikka harjoittelun pitää pitää sisällään muutakin kuin kaljaa ja sohvalla makoilua. Kahdesti viikossa tehty penkki+hauis ei ole kokonaisvaltaista harjoittelua. En tiedä joukkueiden valmennuksesta tarpeeksi päteäkseni mutta juuri nyt tuntuu että Roosters on ainoa porukka joka saa tuotua nuoria urheilijoita parhaiten omaan edustusjoukkueeseensa. Muilla tuo fysiikka valmennus tai toteutus vaikuttaa olevan edelleen vaatimatonta

 • Kyllä tuo Tampereen fysiikkavalmennus näyttää toimivalta, myös naisissa!
  https://www.facebook.com/poltesali/videos/1721354344554668/

  Jarkko Welling:
  – 8. sija EM-kisoissa 1998
  – 8 painonnoston Suomen mestaruutta
  – Suomen ennätys 56 kg sarjassa tempauksessa (95 kg), työnnössä (123 kg) ja yhteistuloksessa (217 kg) 3.3.2001 Pori
  – Ilveksen fysiikkavalmennus 1997-2007 ja 2010-

 • Meriitit kyllä miehellä puhuvat puolestaan.
  Kiitettävän näköinen cv jefu koutsille suomessa. Voisiko tässä olla syy miksi Tampere ei tuo 12 importtia vaan panostaa omiinsa? Tuskin tuo mies ilman palkkaa valmentaa?
  Tämä olisi mukava trendi suomijefussa että laitetaan rahat omiin eikä tuontiapuihin

 • Eiköhän talven punttireenit ole kaikissa liigajoukkueissa samassa vauhdissa, tai ainakin näin voisi olettaa. Ei ehkä yhtä meritoituneilla koutseilla mutta kuitenkin. Yhtään siis mansen meininkiä vähättelemättä.

 • No niin, nyt on Mansessa rautaa ilmassa! Itseäni vanhan liiton miehenä nämä liitossakin kovassa huudossa olleet toiminnalliset voimaharjoitteet, joissa keikutaan painojen kanssa kuntopallon päällä, ovat epäilyttäneet suuresti. Kyllä erilaisia oheisharjoitteita tarvitaan, kuten esimerkiksi filmin kuntopallo- ja hyppyharjoitteet, mutta lajivoiman kehittyminen vaatii maksimaalista tehoa. Sen takia voimaharjoitteiden pitää rakentua isoihin liikkeisiin vapailla painoilla ja jos oppivat vielä tempauksenkin kunnolla, niin kyllä hyvä tulee. Se päivä kun joskus koittaisi, että jefun taitopaikkojen edustajia vilisisi talvella yleisurheilun hallikisoissa pikamatkoilla ja linjamiehiä painonnoston SM-kisoissa.

 • Redinin IG:ssä Sami Toivonen Roostersin treeneissä Roostersin paita päällä.

 • Tampereella oli testeissä useampi 200kg kyykkääjä. Vielä jos adt testin selvittävät niin hyvää työtä on tehty!

  Turun jämillä oli 2 optiota 1)raha ja maljasta taistelu tai 2) Roosters ja futarina& urheilijana kehittyminen. Valintoja on tehty. Missä on Koiranen?

 • Missä välissä 200kg kyykystä on tullut kova tulos? Ei helvetti…

 • No ohan se nyt 200kg kyykky pohjasta otettuna erinomainen tulos muille kuin linjamiehille! Miksei olisi? Ei tässä kannata alkaa vertailemaan voimanostajiin, painonnostajiin tms. jotka asuvat salilla.

 • Onhan se 200kg nyt kova tulos! Varsinkin urheilijalle jolle puntti ei ole se päälaji. En usko että Suomessa on liikaa 200kg kotimaisia kyykkääjiä kentällä samaan aikaan, Edes linjassa. On naurettavaa verrata suomalaista töissä käyvää harrastajaa NFL tason urheilijaan.

 • 2 markkaa tuli joskus nostettua kyykystä ihan kokeeksi. Pelasin jonkun downin linjassakin liiga aikoina. Ne on niitä raja pyykkejä, mutta ei taida otteluiden tulos niillä varmistua.

 • Kyllä on heikoksi mennyt, jos 200 kyykky on huikea. Mitäs seuraavaks? Penkkitestin paino tiputetaan kuuteenkymppiin? Rinnallevedossa 60 on huipputulos? lollollol Kyllä jokainen 80 kilonen kyykkää parissa vuodessa kakssataa, jos salilla käy.

 • Ei se 200kg huipputulos ole. Hyvä tulos kyllä. Varsinkin jos useampi tämän painon on nostanut. Jälleen kommentointi tippunut omalle tasolleen. Kommentointi ihmisiltä jotka laskevat kyykkäävänsä 200 kun nousevat tuolilta. Tai ehkä kyykkäävät 200kg eivätkä jaksa kävellä rappusia 3kerrokseen.
  Vielä ei ole tornarit rinnallevedosta tai penkistä joten niihin takertuminen on turhaa

 • Pitääkö taas kääntää pointti hyvästä pöhinästä lässyttämällä? Huutelijat sais läväyttää videolinkkiä pöytään, joissa kaks markkaa kyykätään pohjasta ylös ”koemielessä” ja perään vähän pelifilmiä kentältä.

 • Kyllä 200kg kyykky on hyvä tulos kenelle tahansa ja erinomainen tulos, jos kehonpaino on 80kg. Nämä ”Kyllä jokainen 80 kilonen kyykkää parissa vuodessa kakssataa, jos salilla käy” tapaukset lähes aina on kyykyn puolikkaita, jossa kyykkysyvyys ei ole lähellekään täyttä kyykkyä. Videossa kuva oli rajattu niin, ettei kunnolla kyykkysyvyydet näkyneet, mutta niissä kohti missä sitä pystyi arvioimaan, mielestäni standardina oli nivustaive polvilumpion alapuolelle kuten kuuluukin. Näin voisi olympianostoissa kilpailleelta valmentajalta olettaakin.

 • Kyykkytekniikka tosin osassa näytetyistä nostoissa oli sen verran hakusessa, että kannattaisi pitää maltti mukana painojen korottamisessa.

 • ..aktiivisuudesta viestinnässä. Tämä kommentointikohina on toisarvoista ja kertoo ihmisten pienuudesta aika paljon. Hatunnosto niille seuroille jotka pitävät jefun lippua liehumassa talvellakin pelikauden ulkopuolella. Lajin fanit (joita löytyy oikeasti) haluavat uutisia ja tietoja seurojen toiminnasta, pelaajista jne läpi vuoden. Ikävä kyllä uutisnälkä on suurempi kuin infotarjonta. Tähän aikaan vuodesta viestintäkoneet on näköjään ruosteessa kaikkein aktiivisimmillakin joten kaikki uudet nostot netissä ja somessa ovat tervetulleita. Kiitos

 • Hyvä että treenavat aktiivisesti, paljon parempi kun se että kun kesä tulee niin aletaan miettimään pelaako vai ei. Nuo ovat ainakin sitoutuneita!

 • ollut näin, että 1,5xomapaino penkistä, 2x omapaino syväkyykystä ja 2,5x omapaino maastavedosta olisi riittävät ja tavoiteltavat tulokset useilla pelipaikoilla… Ja tuosta enempi voima ei suoranaisesti edesauta lajinomaisessa liikkumisessa tai ei ole siirrettävissä kentälle? :)

 • Ei 200 kg kyykky kyllä mikään kova ole mutta ihan hyvä lähtötaso n. 20 cm jakkaraa koskettaen. Ennen vanhaa puhuttiin että penkistä 2x oma paino, kyykystä 2,5 x oma paino ja mavessa 3x oma paino sekä vähintään 20 leukaa ja 25 dippiä. Muuten ei oikein voi sanoa olevansa vahva. Tiedän useita nykyisiä vaahteraliiga pelaajia jotka nämä kriteerit täyttävät ja varmasti on vaikka millä mitalla lisääkin. Uskaltaisin sanoa että joka ikisessä joukkueessa on vähintään 4-5 ukkoa.

 • Eikös tää ollu jenkkifudista? Hyvä että pojat treenaa punttia, mutta edelleenkin on kysymys siitä mitä pystyy kentällä tuottamaan.

 • Ei kyllä pitää bodata ja paljon! Niin ja heittopeli on kikkapeli! Näin se on ollut silloinkin kun minä pelasin

 • Nyt tulee jo niin kovaa legendaa voimakkuudesta että olisi kiva kuulla sitten näitä kommentoijien kyykkyjä ja penkkejä sekä dippejä. Mieluiten videoiden kera. Ilman todisteita puheet ovat puheita ja kaikki penkkaa 200kg ja kyykkää 300kg ilman vyötä tai tukia. maastavetoa tehdään 300kg sarjoja. Dippejä 90kg lisäpainoilla pitkiä sarjoja. Leukoja menee 100kg lisäpainoilla sen 20. Silloin kun olin nuori, nykyään jaksan juuri ja juuri kävellä autolle

 • Isot linjamiehet erikseen, mutta +200kg kyykky on hyvä tulos, nopealle ja liikkuvalle atleetille.

 • Ei vittu mitä legendaa taas täällä lentää…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *