Gridiron Network
Gridiron.fi Menu

Ei junioreita – ei tulevaisuutta?

jefumaster 6. marraskuuta 2016 14:02 @Jefumaster 99 kommenttia

Kuva: Jari Turunen

Suomalaisen jenkkifutiksen tulevaisuus on riippuvainen seurojen juniorityön laadusta. Juuri nyt tilanne näyttää hyvältä ja kaudella 2016 yhdeksässä eri-ikäisten sarjassa pelasi peräti 65 joukkuetta. Suurin kasvu on tapahtunut nuorimpien juniorien toiminnoissa.

Kansalliset lippulaivat, maajoukkueet ovat menestyneet erinomaisesti kauden maaotteluissa. Miesten ja naisten maaotteluvoittojen lisäksi U19 maajoukkue ylsi ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen PM-turnauksen voittoon kukistamalla Tanskan (56-14) ja arkkivihollisen, Ruotsin selvin lukemin 30-14. Nuorten maajoukkueen päätavoitteeksi on asetettu menestyminen tulevan kevään EM-karsinnoissa. Pitkäjänteisestä työskentelystä kertoo se, että PM-kisoihin valittuun maajoukkueeseen ei valittu 19-vuotiaita pelimiehiä joita ikänsä puolesta joukkueeseen olisi voitu liittää. Kauden ainoa maajoukkuetappio koettiin U17 ikäluokan ystävyysottelussa, jossa Ruotsi jyräsi kotikentällään lukemat 39-6.

Maajoukkueen menestys antaa osviittaa lajin tasosta kansainvälisellä mittaristolla. Suomalaisittain katsottuna junioritoiminnan suurimmat tavoitteet liittyvät kuitenkin seurojen toiminnan jatkuvuuteen. Lajihistoria pitää sisällään monta tarinaa seuroista jotka ovat pelastuneet junioritoimintansa avulla tai näivettyneet sen puuttuessa. Tarkastelen tässä artikkelissa junioritoimintaa kauden 2016 numeroiden pohjalta.

Juniorijoukkueiden määrä

Amerikkalaista jalkapalloa pelataan kuudella eri lasten ja nuorten ikäluokkatasolla U9 sarjasta aina täysi-ikäisten U19 sarjaan. Kolmella vanhimmalla tasolla (U15, U17, U19) joukkueet ovat jaettu kahteen sarjaan, joiden erona on kentällä samanaikaisesti pelaavien pelaajien määrä. ”Täysien kentällisten” sarjoissa (U17 ja U19) jenkkifutista pelataan 11vs11 miehistöin kuten aikuisten sarjoissa. Joukkueiden perustamiskynnystä on haluttu madaltaa, joten SM-tason sarjojen rinnalla pelataan ikäluokkasarjoja 7vs7 kokoonpanoilla. Jostain syystä juniorisarjoja ei ole jaettu SM-sarja ja I-divisioona portaisiin vaan molemmilla sarjoilla on nykyisellään SM-status.

Ikäluokista suosituin on U13 vuotiaiden turnausmuotoinen sarja, johon osallistui kaudella 2016 peräti 17 joukkuetta. Suurimmat sarjatoimintaan liittyvät haasteet kohdistuivat ikäluokista vanhimpaan, eli U19-ikäisiin, joissa kahteen sarjaan onnistuttiin kokoamaan yhteensä ainoastaan viisi joukkuetta. U19 sarjan kuuluisi olla se nuorille pelaajille suunnattu kehittymisalusta, joten jatkuvuuden kannalta juuri tämän tason sarjatoiminnan kehittämiseen täytyisi panostaa nykyistä hanakammin.

Seuroista suurimman junioritoimijan viittaa kantaa Wolverines. Ahmoilla on Helsingissä ja Espoossa toimivia juniorijoukkueita peräti yhdeksän kappaletta. Toiseksi laajin junioriohjelma löytyy Porvoosta, jossa Butchers-joukkueita pelaa yhteensä seitsemän kuudella eri sarjatasoilla. Wolverines ja Butchers ovat ainoat seurat, jotka ovat onnistuneet tuottamaan joukkueet U19, 17 ja 15 ikäluokkien ”pääsarjoihin”. Seuraavaksi laajimmat junioriohjelmat ovat Roostersilla (6 joukkuetta) sekä Crocodilesilla ja Taftilla (5 joukkuetta). Neljän joukkueen seuroja ovat Trojans, Jaguaarit ja ECG. Eritysmaininnan ansaitsee III-divisioonan Sipoo Bulldogs, jolla nuorisorajoissa pelaavia joukkueita oli kaudella 2016 kolme. Samaan joukkuemäärään yltävät ylempien sarjojen joukkueista Royals (Vikings) sekä Huskies.

  Joukkueita U19 U17 U15  U13 U11 U9
Wolverines 9 x x 2x 2x 2x x
Butchers 7 x x x x 2x x
Roosters 6 x x x x x x
Crocodiles 5 x x x x x
Taft 5 x x x x x
Jaguaarit 4 x x x x
Trojans 4 x x x x
ECG 4 x x x x
Huskies 3 x x x
Vikings/Royals 3 x x x
Bulldogs 3 x x x
Falcons 3 x x x
Saints 2 x x
Indians 2 x x
Steelers 2 x x
Northern Lights 2 x x
Panthers 1 x

Juniorijoukkueiden menestys kaudella 2016

Juniorisarjojen kolmessa vanhimmassa ikäluokassa pelataan SM-mitaleista. Nuorempien jefu-pelaajien turnausmuotoisissa tapahtumissa pelataan enemmän pelaamisen ilosta eikä lasten otteluiden tilastoista tehdä tarkoituksella suuria uutisia.

Mitalimäärällä mitattuna kauden 2016 menestynein junioriseura on Wolverines, joka ylsi mitaleille kaikissa ”täysillä kentällisillä” pelatuissa nuorisosarjoissa (hopea, pronssi, pronssi). Mestaruudet sarjoissa menivät kuitenkin muihin seuroihin. U19 sarjan voitti Porvoo Butchers, joka ylsi hopealle myös U15 sarjassa. U17 sarjaa hallitsi Roosters, joka onnistui saavuttamaan mestaruuden myös U19 ikäluokan tynkäsarjaksi kutistuneessa 7vs7 kamppailussa. U15 sarjan voitti Seinäjoki Crocodiles, joka saavutti myös pronssimitalit U19 sarjassa. Näiden lisäksi mitaleille ylsivät Taft (2 kpl) ja Jaguaarit (2kpl) sekä yhteen mitaliin yltäneet Huskies, Trojans, Vikings ja Falcons.

Kuva: Jari Turunen

Maajoukkueeseen tulevaisuuden tekijät

Nuorten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkuetoiminnassa päähuomio kohdistuu lähiaikoina 1998-2001 syntyneisiin pelaajiin. Kaudella 2017 Suomi osallistuu EM-karsintaan, jonka kautta U19 joukkueella on mahdollisuus edetä EM-lopputurnaukseen. Menneen syksyn maaottelut toimivat hyvänä tasonmittarina EM-tavoitteen osalta ja nimenomaan U19-ikäluokan otteet PM-turnauksessa näyttivät lupaavilta.

Mikäli seurojen kasvattajatyön laatua mitattaisiin yksinomaan maajoukkueeseen ponnistaneiden juniorien lukumäärällä, nousee maan ykkösjoukkueeksi Vantaan Taft. Vantaalaiset edustivat Suomea kahdessa maajoukkueessa (U19 & U17) yhteensä 14 nuoren voimin. Lupaava pelinrakentaja Jesper Korkalainen pääsi johtamaan peliä molemmissa ikäluokissa ja menestyi erityisesti U19-peleissä mainiosti. Toiseksi eniten maajoukkuepelaajia tuottivat helsinkiläiset Roosters ja Wolverines, jotka molemmat saivat yhteensä 12 pelaajaa maajoukkueiden rosteriin. Myös Trojans ylsi yli kymmenen pelaajan miehitykseen leijonamiehistöissä (11). Nuorisosarjoissa hyvin pärjännyt Butchers toimitti maajoukkueiden käytettäväksi seitsemän pelaajaa.

Jenkkifutismaajoukkueiden perinteinen haaste on ollut niin miehissä kuin junioritasollakin toiminnan kustannukset. Koska maajoukkueessa edustamiseen liittyy lähes poikkeuksetta omaa tai vanhempien kukkaroa rasittava omavastuuosuus, ei joukkueeseen ole aina mahdollista saada absoluuttisesti parasta kokoonpanoa. Nuorisosarjoissa toinen rajoittava tekijä on kasvava vaihto-oppilaiden virta amerikkalaisiin lukioihin. Sinällään positiivinen ilmiö merkitsee sitä, että syksyllä pelattavissa maaotteluissa useampikin maajoukkuetason pelaaja harrasti lajia rapakon takana high school-joukkueensa väreissä.

  MJ U19 MJ U17 Mj pelaajia yht
Taft 7 8 15
Wolverines  6 6 12
Roosters 8 4 12
Trojans 6 5 11
Butchers  4 3 7
Jaguaarit 2 3 5
Huskies 0 4 4
Northern Lights 4 0 4
Falcons 1 3 4
Crocodiles 0 3 3
Saints 0 3 3
Vikings/Royals 1 1 2
Panthers 1 1 2
Bulldogs 2 0 2
Steelers 2 0 2
Indians 0 1 1
Ghosthunters 1 0 1

Jatkuvuudesta

Ilman aktiivista junioritoimintaa amerikkalaisen jalkapallon seuralla ei ole jatkuvuutta. Paikallisesta kaveriporukasta alkuunsa saanut jenkkifutisjoukkue ei ole pitkäikäinen, mikäli jatkuvuuteen ei panosteta järjestelmällisellä ja pitkäjänteisellä nuorisotoiminnalla. Erinomainen esimerkki nuorisotoiminnan voimasta löytyy Porvoon suunnalta. Korkealla todennäköisyydellä Butchers ei pelaisi kaudella 017 Vaahteraliigassa eikä olisi ehkäpä pelannut menneelläkään kaudella, mikäli seurassa ei olisi panostettu ajoissa tasokkaaseen juniorityöhön. Melkoisen varmaa olisi myös se, että Vantaalla amerikkalaista jalkapalloa ei pelattaisi miesten sarjoissa lähivuosina ilman erinomaista juniorityötä seuran taustalla. Taftin hallituksen lokakuussa julkaisema tiedote kertoo hienosti pitkäjänteisyydestä. (Tätä kirjoittaessa ei ole vielä varmaa tietoa Taftin sarjatasosta 2017):

- Vantaan TAFT osallistuu kaudella 2017 II-divisioonaan, ja lähtee rakentamaan uutta joukkuetta välittömästi. Päätöksellä halutaan turvata TAFTin hyvä juniorityö ja varmistaa sen jatkuvuus, sekä annetaan mahdollisuus U17 ja U19 -pelaajille kehittyä osallistumalla II-divisioonan otteluihin. Pitkän aikavälin tavoitteena on nousta takaisin Vaahteraliigaan.

Toinen hyvä esimerkki nuorisotyön voimasta löytyy Sipoosta. Vuodesta toiseen pääkaupunkiseudun suuremmat joukkueet ovat onnistuneet imuroimaan pienseuran parhaat pelimiehet joukkueisiinsa, mutta yhä uudestaan Bulldogs nousee pinnalle aktiivisen nuorisotoimintansa johdosta. Kaksi joukkueen junioria ylsi syksyllä maajoukkueeseen saakka.

Uudenlaista ja aktiivista nuorisotoimintaa edustaa Jyväskylä Jaguaarien toisen asteen opiskelijoille suunnattu koulusarja. Lukioiden ja ammattikoulun keskinäinen kilvoittelu tuottaa jatkossa pomminvarmasti uusia pelaajia Jaguaarien juniorijoukkueisiin ja aikuisten harjoituksiin. Jo tänä vuonna jyväskyläläiset saivat hyvän edustuksen ikäkausimaajoukkueisiin. Jaguaarien viiden pelaajan maajoukkuepelaajien määrä tuo seuralle seitsemännen sijan kisassa, jossa mitataan menestystä maajoukkueeseen tuotetuilla junioreilla.

Yksi aktiivisimpana käynyt kotimainen jefu-keskustelu on kohdistunut kauden 2017 I-divisioonan joukkueisiin. SAJL:n tahtotila on saada sarjaan seitsemän joukkuetta, mutta juuri nyt tätä kirjoittaessa näyttää siltä, että joukkuemäärä tulee jäämään viiteen. Monet ovat arvostelleet erityisesti helsinkiläisen ECG:n intoa nousta sarjaporrasta ylemmäksi siitä huolimatta, että joukkueen ranking-sijoitus ei välttämättä nousua seuralle soisi. Yksi hyvä peruste nousulle voidaan löytää junioritoiminnasta. Helsinkiläisseuralla on 2016 II-divarijoukkueista kirkkaasti laajin junioritoiminta. Siinä missä rankingissa ylempänä olevilla Bouncersilla, Bearsilla, Ghosthuntersilla sekä SunCityllä ei osallistunut yhtään juniorijoukkuetta sarjoihin kaudella 2016, pyöritti itä-helsinkiläiset nuorisotoimintaa neljällä joukkueella neljässä eri ikäluokassa. Mikäli yksi nousun kriteereistä on pitkän aikavälin potentiaali, omaa ECG sitä junioritoimintansa ansioista kaikista eniten kakkosen divarikandidaateista.

Tähdet tähdet

PM-kullan saavuttaneesta joukkueesta yhä useampi pelaaja tulee esiintymään näkyvässä roolissa seurajoukkueessaan kaudella 2017. Roostersin nopea keskushyökkääjä Karri Pajarinen väläytteli jo nopeuttaan Vaahteraliigassa kesällä 2016. Trojansin Juhani Veijula pelasi näyttävää peliä turkulaisten puolustuksen linjassa ja Buthersin Daniel Luoma ylsi joukkueessaan kolmanneksi tehokkaimmaksi laitahyökkääjäksi kovan laiturikaartin joukosta. Ykkösessä Wolverines-pelinrakentaja Oskar Drockila pelasi erinomaisen kauden ennen loukkaantumistaan ja Jaguaarien Waltteri Kinnunen onnistui näyttävästi kahdessa pelaamassaan divari-kamppailussa. Hyvällä valmennuksella heillä sekä lukuisilla muilla nuorisomaajoukkueen pelaajilla on potentiaalia nousta tähdiksi, jotka nostava amerikkalaisen jalkapallon profiilia ja suosiota kotimaan kentillä tulevaisuudessa.

Kommentoi

 • Taft on menettänyt heidän junioritoiminnan sydämeen Mark Colliers, joten seuran tulevaisuus näyttää pahalta. Taft:sta on pelaajavirta voimakasta muihin lähialueen seuroihin, joten junioritoiminnan tulevaisuus näyttää sekin ensi kautta tarkastellessa synkältä.

 • Ihan kuin Doron tietäisi jotain TAFT:n asoista, sisäpiiriläinen? Tai sitten vaan esittää tietävänsä ja levittää disinformaatiota.

 • Taftin junnujen harkoissa näyttää olevan nykyisin hyvin porukkaa, myös uusia lajin aloittavia pelaajia ja seuran tulevaisuus näyttää pitkästä aikaa oikein hyvältä. Pelaajavirta taitaakin olla Vantaalle päin.

 • Collier siirtyy ensi kaudelle niin kyllä ”doron” puhuu ihan tottaa

 • Collierin perhe siirtyy Porvoolle ainaki miehen facen mukaan ”uusi työnantaja” on Butchers.

 • sanon vielä, että Collier on ristiriitainen hahmo. Hänessä on paljon hyvää, mutta on myös aika voimakas persoona, joten voi olla, että lähdöstä koituu Vantaalle hyviä asioita. Ylipäätään yksikään seura ei saisi olla liikaa yhden henkilön varassa, koska ajat muuttuvat ja karavaani kulkee.

  TAFT teki päätöksensä vuosi liian myöhään. Pudottautuminen divariin kauden 2015 jälkeen olisi ollut oikea siirto, mutta parempi nyt viimeistään.

 • Liikaa yhden varassa olevat seurat ovat suurimmassa kuolemanvaarassa sarjatasosta riippumatta. Suomalainen jenkkifutis kasvaa ja kehittyy vain ja ainoastaan seurojen organisaatioiden kehittyessä koko ajan edellä. Junnutoiminta on elinkelpoisuuden ehto ja jos tämän artikkelin junnujoukkueiden lukumäärälististaa katsoo, niin veikkaan että viiden vuoden kuluessa Vaahteraliigajoukkueet löytyvät listan Top10 seuroista. Yksittäisiä nousuja tullaan näkemään mutta pitkällä janalla vain junnutoiminta kantaa. Tässä mm. Royalsilla ja Huskeilla on vielä pitkä tie kuljettavana.

  Taftin olisi kyllä joo oikeasti pitänyt tiputtautua alaspäin kauden 2015 jälkeen, mutta en tiedä olisiko sillä pelastettu yhtään niistä pelaajista jäämään joukkueeseen, jotka ovat nyt siirtyneet tai siirtymässä muualle. Stokes yritti tekohengittää jo kuollutta ruumista ja itse asiassa onnistui kokoamaan kohtuullisen hyvän porukan liigaan. Vähän tsägää ja pari loukkaantumista pois ja Taft olisi säilyttänyt liigapaikkansa ainakin rankingin perusteella.

  Nyt Stokesin Taft hajoaa. Wolvojen listalla on nyt jo 7 (Johnson, Dahlman, Ogata, Siitonen, Lempinen, Lehtonen, Nousiainen) Taftin viimekautista liigapelaajaa ja ECG:n rosterissa 3 (Keenan, Heliö, Öhman). Muutama kova nimi odottaa vielä poimijaansa eikä Taftin näkökulmasta tätä väistämätöntä kehitystä voi eikä kannata hätkähtää. Homma on rakennettava alusta saakka ja itse olisin valinnut kauden 2017 sarjatasoksi III-divisioonan. Lähipäivät näyttää mikä taso seuralle myönnetään.

  Taftin julkaisema uusi valmennustiimi on uskottava ja ennen kaikkea hyvin taftilainen.Uskon, että mukaan ilmoittautuu muitakin vanhoja vantaalaisia kunhan nuo saavat toiminnan taakunnolla jalkeille. On aivan selvää, että jatkossakin Vantaalla asuvat nuoret valitsevat ensisijaisesti aloitusjoukkueekseen paikallisen seuran ja tuosta eteenpäin on seuran tehtävänä sitouttaa nuoret mukaan toimintaan tasokkaalla valmennuksella, innostavalla visiolla ja motivoivalla tavoiteasetannalla. Loppujen lopuksi aika moni haluaa olla mukana rakentamassa jotain omaa ja kehittyvää ilmiötä saman henkisten luomassa yhteisössä. Yleensä kasvavat urheiluseurat ovat tällaisia yhteisöjä. Tsempppiä Taftille, uskon itse että Vantaa on alueena riittävän suuri tuottamaan uusia tähtiä jenkkifutiskartallemme myös jatkossa. Aikanaanhan Taft nousi kuin tyhjästä ensin Vaahteramaljan voittajaksi ja heti perään Eurobowlin haltijaksi. Rerinteet velvoittavat…

 • Ihmetyttää kovin ettei muut kuin wolvot ole saaneet imuroitua noita taftin pelaajia itselleen. Esimerkiksi missä viipyy porvoon, roosterssin tai hämeenlinnan signaukset nyt olisi juuri se hetki kun pitäisi ”lyödä lyötyä” ja houkutella kaikki kenestä vaan olisi omalle seuralle hyötyä. Vai eikö noissa kolmessa vaan ole käyttöä vanhoille vantaalaisille, onko se 1divari sittenkin oikeampi taso taftilaisille?

 • Pelaajat siirtyvät seurasta toiseen kahdella tavalla. He haluavat itse siirtyä tai heidät rekrytoidaan. Jos itse on valitsemassa paikan jossa jatkaa pelaamista vaikuttaa omaan valintaan mm. joukkueen sijainti, valmennuksen taso, joukkueen tavoitteen ja visio tulevaisuudesta. Itse en ihmettele miksi Wolvoihin on tunkua (ei siis imua). Seura on hyvin hoidettu ja kansainvälinen valmennustiimi sarjatasoista riippumatta maamme huipputasoa ellei jopa paras.

 • junnujoukkueessa 12 koutsia…muilla ei ole välttämättä edes pelaajia tuota määrää…

 • Taftin kakkosrundin miesten joukkuehan perusteettiin, jotta omat junnut voisivat jatkaa seurassa junnusarjojen jälkeenkin. Nyt ollaan palaamassa siihen ja se on hyvä suunta. Wolwot lienee Taftilaisille luonnollisin suunta seuran vaihdossa, seurahan perustettin sekä Whipsin että Taftin raunioille ja perustajissa oli myös paljon Taft taustaisia, joista muuten Wolwojen kunniajäsen von Holten on palannut Taftin junnujen pariin.

 • Doron on ihan ytimessä asian suhteen. TAFT on joka suhteessa heikossa kunnossa. TAFT edustus aikoo pelata II-Divarissa, mutta kun sinne ei vain noin ilmoittauduta enää. Nykyisin tiputtaudutaan alimmalle 11 miehen sarjatasolle, eli 3-Divariin. TAFT in siis 3-Divari joukkue eikä II-Divarin joukkue. Junnupuoli TAFT:ssa OLI hyvässä kunnossa. Tämän vuoden aikana tuo pakka on hajonnut ihan käsiin. Eiköhän Collierin lähtö tuolta kerro ihan kaiken Vantaan tilanteesta. Ei voi muuta kuin onnitella Porvoota että saivat hänet sinne. Sehän on varmmaa että junnut reagoi siihen että edustus romahtaa divareihin ja parhaat valmentajat lähtevät seurasta. Nyt on odotettavissa junnujen pako muihin lähiseuroihin samalla tavalla kuin edustusjoukkueen pelaajat ovat kadonneet Vantaalta kuin kuppa töölööstä aikoinaan. Tällaiset ongelmat eivät ole pieniä asioita vaan seura voi pahoin. Nyt seuran johdossa asiat eivät ole hallussa.

 • Eihän Vantaalta ole lähtenyt kuin yksi junnujen valmentaja. Ja hänkin sen verran haluttua tavaraa, että Porvooseen asti lähti. Onnea vaan.

 • Mitkäs tän vantaan kaverin meriitit on muutakuin porvooseen muutto?

  Joku täällä hehkutti että wolvojen miehillä on suomen paras valmennustiimi…mutta onko niillä lukumääräisesti valmentajia edes puolet tuosta jyväskylän junnuporukasta?

 • Onko valmentajien määrä = laatu?
  Joku voisi joskus selvittää / tehdä jutun kustakin valmennustiimistä, minkälaista osaamista mistäkin löytyy. Voisi olla mielenkiintoista saada faktaa ja ei aina mutua.

 • Meteorologi on meteorologi ja valmentaja on valmentaja. Se, että on ollut ohjaamassa junnujen treeniä ei tee kenestäkään valmentajaa ja vaikka niitä ohjaajia olisi kaksi jokaista junnua kohden ei se tee valmennustiimistä hyvää. Jyväskylän valmennusresursseista voi alkaa vaikka siitä, että joskus saisi Sammal edes jotain apuja sivurajalla ettei tarvi yksin siellä operoida.

  Ja Jagujen junnuohjaajien ja Wolvojen valmennustiimin vertaaminen on huonoa huumoria joka ei tee kunniaa kummallekaan.

 • Collierin meriitit: 2x Suomenmestari (4 x Finaalissa), U15 Maajoukkue valmentaja, U17 Maajoukkue valmentaja, U19 (Naisten) Maajoukkue valmentaja. Kuulemma, hän itse valitsi lähteä Porvooseen. Olen Taftin pelaajan (vielä toistaiseksi) isä ja voin sanoa että Collier on ollut jokaisessa treeneissä vuosia. Harvoin moni on niin omistautunut lajiin.

 • Kolme vuotta sitten Royals olisi ollut listan viimeinen. Jokaista toimintavuotta kohden sen jälkeen on tullut yksi junnuikäluokka lisää, eli suunta on oikea. Se on tärkeämpää tässä vaiheessa, kun organisaatio on vielä nuori, ja toistaiseksi isoimmat paukut on laitettu edustusjoukkueen toimintaan.

 • Nimimerkeille Doronille , on Two & senverran Sen verran vielä Herra Collieristä kaikki kunnia hänen saavutuksilleen, mutta TAFTissa on tehty ennen Collieriä jo hyvää juniorityötä. TAFT on ollut suomen suurin junioriseura jo 1980 – 1990 – – – -2000 luvulla. Jokainen voi katsoa mitä pelaajia se mylly on tuottanut. Ei Vantaa ole ikinä ollut yhden valmentajan varassa eikä ikinä tule olemaan.

 • Miten mielestänne saisi parhaiten valmentajien osaamistasoa ylös? Niin ja pelaajien kanssa, junnuissa ainakin hyvin harvalla käsitystä mitä pelikirjoilla tai kutsuilla haetaan, jopa oma tekniikka hakusessa. Vastaavia tapauksia on ihan vaahterassakin tullut vastaan.

 • piti ihan katsoa tuo volvojen aikuisohjaajatiimi. ei se kyllä nyt mitenkään erityisen järkyttävästi häikäise. ei häikäissyt hyökkäyksen koordinaattorin taktinen ylivoima esimerkiksi divarin finaalissa myöskään. kova pelinrakentaja ollut joskus kyllä.

 • Niin, toiset ymmärtää, toiset ei. Vähän niin kuin sään ennustaminen.

 • Laitapa vaikka ihan aluksi tiskiin vaikkapa 3 laadukkaampaa/kokeneempaa kotimaista valmennusryhmää? Kun nyt ei erityisen järkyttävästi häikäissyt…

 • Valovuosi Roostersin viime kauden staffiin. Molemmilla kriteereillä Porvoo menee ohi, vaikka lisäisinkin myös menestymisen kriteereihin. Samoin Crocodilesin ja ainakin lähiaikoina Roostersin nykypowwow mennee ohi.

 • Jokeri ehtikin jo ensin…

 • Okei folks. Luin nää jutut mut miks kukaan ei kerro mitä täs asias on oikein pihvi? Ei tollane valmentaja ku Collier lähde menee seurast jos kaikki on hyvin. Miks Vantaalla menee kaikki uusiks edaria myöten? Itse kattelin tota edarin pelaajakatoa. Aika rankka pelaajavuoto menossa. Miks pelaajat lähtee karkuun seurasta? Meidän seuraan on tullu noita junioreita Vantaalta mut niist ei ole vielä mitään juttu. Varmaan on tullu muihinkin pk-seudun seuroihin. ECG on keränny myös hyvän setin Vantaalaisia omien juttujen perusteella. Et tääl jos jutellaan yhdestä valmentajasta nii jengi missaa ison kuvan. Mitä Vantaalla oikeesti tapahtuu ku pelaajatkin lähtee edaria myöden toisiin seuroihin? Miks Stokes muute lähti menee? Eiks sillä ollu soppari useammalle vuodelle? Onneks Vantaalla on paljon muitakin valmentajia jotka saavat ottaa tilanteen haltuun. Onks vaan enää valmennettavaa keväällä?

 • Stadissa on kaikki isompaa nimimerkille. Älkää huoliko kyllä Vantaalla valmennettavia riittää ja lisää tulee. Junan tuomat lähtee kiertämään muihin seuroihin niin se on aina mennyt.
  Vantaalaiset jotka on pelimiehiä saa kilometrikorvauksia tai ilmaisen kauden yms… jos ne luetaan vahvistukseksi joukkueeseen, ja muut maksaa. Tervetuloa Vantaan viime vuosien linjalle. Onneksi ainakin se paska on nähtävästi pois Vantaalta ja seuran toimintaa aletaan rakentamaan puhtaalta pöydältä Suomalaisin voimin.

 • No tämähän me nähdään ensi kesänä (jos sinne asti päästään). Varautuisin kuitenkin siihen, että ihan niillä ”oman kylän pojilla” ei välttämättä vielä kuuhun mennä, mutta hyvä, että junantuomat on nyt ulostettu ja Suomalaisuus on arvomaailman keskiössä – ilmeisesti stadilaisetkin lasketaan tässä kohtaa ulkosuomalaisiksi. Sellaisia mitättömyyksiä kuten Okko ei varmasti Vantaalla tarvita kun omista junnuista voidaan nostaa korvaavia pelaajia ämpärikaupalla edariin palloilemaan. Heja heja ja uuteen nousuun!

 • Vantaa Taftin hallitus on toiminut tavalla jota kannattaa lajin parissa kunnioittaa (joidenkin kannattaisi ottaa jopa mallia). On nöyrästi tunnustettu nykytilanne ja tehty oikeita päätöksiä todellisen tilanteen pohjalta. Ei ole lähdetty optimistisesti miettimään millaisilla lisäpanostuksilla voitaisiin menestyä kaudella 2017 rankingin sallimalla sarjatasolla I-divisioonassa vaan on lähdetty pohtimaan millaisilla panostuksilla Taft säilyy hengissä ja kääntää suuntansa kasvuun. Edellinen yhtä pitkäjänteinen päätös on nähty Oulussa Norttien pudottauduttua vapaaehtoisesti suoraan kolmoseen tavoitteenaan kehittyä ja meininki pohjoisessa näyttää nyt hyvältä.

  Ymmärrän Stephen Stokesia joka tähtää toiminnassaan kilpailulliseen menestymiseen. Koko seuran toimintojen nostaminen alkutekijöistä lähtien tasolle, joka mahdollistaa maltillisen kasvun ei ole ollut hänelle sopiva työsarka ja tämä on ok ratkaisu amerikkalaiselta. Hieno yritys pitää joukkkue liigassa palkittiin kauden viimeisessä pelissä voitolla Butchersista ja tämä oli hyper-suoritus käsillä olevilla rakennusaineilal toteutettuna.

  Ymmärrän myös niitä nimiä, jotka ovat astuneet nyt esiin seuran ahdingon hetkellä pelastamaan tilannetta. Nimet jotka ovat esillä olleet, ovat pitkän tien taftilaisia joilla on taft-sydän. Uskon, että lisää vastaavia nimiä marssii esiin lähivuosina kun uusi kasvu taas alkaa. Uuden perustan rakentamisessa ei tarvita yhtä ihmistä, ei Stokesia tai tätä Collieria vaikka kuinka osaavia ovatkin olleet omilla vastuualueillaan. Uuden perustan rakentamisessa tarvitaan ihmisiä, jotka lähtevä urakkaan ilman välittömiä menestymisen paineita – rakkaudesta lajiin ja juuri tähän seuraan.

  Ymmärrän niitä liigassa pelanneita pelaajia, jotka siirtyvät muihin seuroihin voidakseen pelata jefua kilpailullisesti haastavalla sarjatasolla. Eihän kukaan oikeasti uskonut, että esimerkiksi Okko Outinen pelaisi kaudella 2017 II- tai III-divisioonassa…? Kokeneet pelaajat siirtyvät pelaamaan taitojaan vastaavalle sarjatasolle ja Taft rakentaa joukkueensa ja joukkuehenkensä uudelta pohjalta juniorien kautta.

  Omasta mielestäni Taftin kannattaisi aloittaa rakennusurakkansa III-divisioonasta. Kakkonen tulee olemaan kaudella 2017 kova kilpasarja jossa mukana varsin konkaripitoisia kokoonpanoja. Toivottavasti selvyys sarjatasoista saadaan julkisuuteen mahdollisimman nopeasti.

  ps. Ymmärrän ihan pikkuisen myös niitä, jotka vahingoniloisina nyt palstoilla huutelevat kommenttejaan ja neuvojaan. Näinhän tämä on aina mennyt. Pilkka saattaa kuitenkin helposti osua omaan nilkkaan. Tämän ovat kokeneet ihan kaikki jefu-seurat Suomessa jossain elinkaarensa vaiheessa.

 • Taftin alamäki alkoi kun Ville Sivunen lähti pois puheenjohtajan paikalta ja tilalle otettiin ”hallitusammattilainen”, lajista mitään tietämätön vihreiden kunnallispoliitikko.

 • TAFT:n olisi pitänyt tehdä ratkaisunsa jo vuosi aiemmin. En tiedä, miten paljon viime vuoden hulluttelu seuralle maksoi, mutta kun lentokoneen tuomia oli aika paljon ja ne junantuomatkin, päävalmentaja mukaanlukien, ovat palkkasotureita niin ei se ainakaan ilmainen vuosi ollut seuralle.

  Realismiksi sitä kakkoseen pudottautumista voi toki nyt hienosti kutsua, mutta eiköhän kyse ole ihan pakon sanelemasta tilanteesta. Positiivista kuitenkin, että seura ei mennyt nurin.

 • Olet aivan oikeassa.

 • Hienosti nousevat 2div. Suoraan liigaan kotimaisin voimin ja menestyvät ilman jenkkejä.

  Nyt valoja päälle!

 • Ei nii. Ei lähellekkään.

  Pakkaa veitsesi.

 • Taftilla on muutamaa ”aikuista” pelaajaa. Taftilla on enää vain muutama ’96/’97 pelaajaa. Taftin ’98 pojat ovat jo lähteneet ja kohta suurin osa ’99 pojista lähtee…ketkä ovat sitten rosterissa keväällä?

 • Minne ihmeeseen ne on lähteneet kun kukaan ei oo kertonut vastaanottaneensa

 • Ikävä kyllä ovat lopettaneet

 • Tummempaan siniseen. Odota vaan, ilmoitus tulee.

 • Olen huomannut, että Taftia panettelevat viestit ovat kirjoitettu huonolla suomen kielellä…

 • Joku junantuoma siellä vaan trollailee. Niitä ei Vantaalla kaivata ja niistä on onneksi päästy eroon.

 • Jutusta saa sen kuvan, että pitävät 2. divisioonaa heille helppona sarjana.
  jos rosteriin jää 10 (huonosta) vaahteraliigajoukkueesta ja loput junnuja, niin näkisin haasteena päästä edes 2. divarin playoffiin. Kyllä se on nähty viime vuosina, että 2 divarin kärki on samaa tasoa kuin 1. divisioonan joukkueet ilman jenkkejä.
  2012 2. divarista noussut Pori voitti 1. divarin runkosarjan
  2014 2. divarista noussut Vaasa voittu suoraan 1. divarin
  2015 2. divarista noussut Hämeenlinna oli Spagettimaljassa.
  2016 2. divarista noussut Steelers oli suomalaisella joukkueella 1. divisioonan selkeä 3.
  jne.
  Itse henk.koht. olisin Taftin kengissä pudottautunut 3. divisioonaan ja lähtenyt sieltä menestyksen kautta rakentamaan uutta tulemista.

 • Ihan turha huudella. Valmennus osaaminen ja tiimi on nyt siinä kunnossa että menestystä tulee ja paljon. Pelaajia on treeneissä paljon ja tulee yllättämään kaikki kesällä omala osaamisellaan ja peli systeemeillä.

 • on näköjään wolvojen rosterissa jo 9 taftilaisen nimet. Ihmeen hiljaa on ahmat olleet noista siirtyneistä viimeaikoina.

 • On siinä taas 9 :säitä omalta ahma juniorilta pelipaikka pois, ja kuka maksaa

 • Kun nimi listaa katsoo niin eipä löydy näistä 9:ksästä montaa peli miestä

 • Taidat olla yhtä hyvä tunnistamaan peli miehet kuin yhdys sana säännöt…

  Aika hyviä poimintoja Wolvoilta noiden Taftilaisten lisäksi. Ovat selvästi rakentamassa nuorta joukkuetta kehittymään liigajoukkueeksi.

 • Junan tuomat ne täällä huutelee. Teitä ei Vantaalla kaivata vaan mennään oman kylän jätkillä. ensikaudella sitten katsotaan kuka on tehnyt parhaan työn ja yllätyksiä on luvassa.

 • http://www.jaguaarit.com/u19-joukkueen-ensimmainen-rosterivedos-julki/

  onkos muilla paikkakunnilla tuohon sarjaan liittyviä uutisia ollut, varmaan roosters, wolvot, porvoo, vantaa ja sjoki sarjassa mukana vai onko?

 • Hieno homma!
  Todennäköinen mitalijoukkue kun sarjaan varmaan osallistuu se 3 joukkuetta. Vielä suuremmalla todennäköisyydellä kun osa pelaa 7 vs 7.

 • Olet varmaankin tarkistanut seuraavat uutislähteet:
  http://www.helsinkiroosters.com
  http://www.helsinkiwolverines.com
  http://www.porvoonbutchers.com
  http://www.taft.fi
  http://www.crocodiles.fi
  Kyllä, teillä on nyt Jyväskylässä iso junnu-joukkue. Hyvä teille, huono meille. Ei nyt kuitenkaan kannata määräänsä enempää huudella ja tuoda keinotekoisesti tuota uutista esiin, se on jo nähty ja kaikki asianosaiset ovat varmasti käyneet facebookissa myös tykkäämässä siitä. Kaudella sitten katsotaan mihin se rosteri oikeasti kentällä pystyy.

 • en ole käynyt tarkistamassa. Koska en nyt ehdi niin haluan että Pelikaani sinä teet sen puolestani ja raportoit tänne.
  jos ei sivustoilla uutisia niin viitsitkö soittaa vaikka puheenjohtajat läpi ja tivata päivän tilanteen?

  tosiaan. pronssimitali on varma jos viime vuotisella homma jatkuu, lähinnähän tässä on nyt uusi avaus ja mahdollisesti muitakin kuin minua kiinnostaa mikä on tuleva tilanne uutisoidun ja uutisoimattoman tiedon perusteella.

 • Parahin nimimerkki ”meteorologi”.

  Tilanteesta ei ole syytä kimpaantua. Vastineissa annettiin tilaisuus tarkistaa mieltä riivaava kysymys ihan itse. Mukaan oli liitettynä parhaat mahdolliset tietokanavat, eli spekuloitujen joukkueiden www-sivustot josta varmasti tietoa on saatavilla. Samalla tavalla kuin Jaguaarien osalta on tietoa saatavilla heidän (teidän) www-sivustoltaan. Minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta kyseinen sarja, joten en valitettavasti lähde puheenjohtajia soittelemaan läpi, mutta noilta em. www-sivustoilta löytyy varmasti heidänkin puhelinnumeronsa, jolloin jokainen asiasta kiinnostunut voi olla heihin itse yhteydessä.

  Pronssimitali on hyvä saavutus ja Nuori Suomi- säännöstön mukaan jo osallistuminen on arvokasta ja voimaannuttavaa. Toivon vilpittömästi parasta mahdollista osallistumista kaikille tulevan U19- sarjan joukkueille.

 • Miksi pelikaani kirjoittaa joutavia ja sellaiseen sävyyn että tämä nimimerkki olisi jaguaarien virallinen edustaja?
  Kyseessä voisi olla vaikka lajista kokonaisvaltaisesti kiinnostunut sääennustaja.

  Anyone, arvioita moiseen?

 • Johtuu varmaan siitä että nimimerkki meteorologi on nostanut esiin aiheen, joka ei kiinnosta yhtään ketään Jyväskylän ja Tampereen ulkopuolella. Sori, niin se vaan on. Mitä tohon pelikaanin (mahtaako olla Lahdesta koska pelikaani?) kirjoitukseen tulee, siinähän annettiin vaan tietolähteitä josta kiinnostuneet voi mennä junnu-uutisia etsimään. Jos niitä juttuja olis tehty, varmaan niitä olis tännekin linkkailtu. Nyt ilmeisesti kävi niin, että kun piti saada toi oma linkki lisätä, niin tultiin kyselemään että mites muualla.

 • Ei ihan noinkaan. Kiinnostaa täällä kehä 3 sisäpuolellakin – tuleeko koko sarjaa ollenkaan. Ja jos satuitte huomaamaan otsikko on Juniori – tulevaisuus. Jos ei junnut kiinnosta ei varmaan ole oikea paikka kommentoida?
  U19 on kuitenkin ne pelaajat jotka seuraavaksi siirtyvät aikuisiin ja jos siellä ei ole kunnon sarjaa mistä tulevaisuuden pelaajat? Ne jotka eivät pärjänneet lätkässä??

 • Porvoo ja Wolvot ovat ainakin mukaan U19, entäs Roos, TAFT ja Troijans?

 • Ainakin Roosters menee siihen 7vs7 sarjaan 40 pelaajan rosterilla varmistaakseen kultamitalit ja hyvän rankingin seuravertailussa

 • On kyllä kommenttien taso laskenu… jollain on koko ajan hiekkaa…

 • No onneksi sinä et sentään päätä keskustelun tasosta täällä. Valitat mitä valitat, sana on toistaiseksi vapaa.

 • Vihdoinkin järki voitti taas junnusarjoissa. SM-status niille sarjoille, joissa seuroilla on riittävät voimavarat panostaa SM-tasoiseen toimintaan ja nämä ”tynkä sarjat” sitten divaristatuksella. Viime kaudellahan SM-tittelin laskelmoitu tavoitteleminen oli mahdollista ja erityisesti U19 ikäluokan tynkä sarjasarja oli paitsi SAJL:n omien sääntöjen vastainen, myöskin kuin huono vitsi. (siis sen sm-status)

  Toivottavasti kauden 2017 U19 sarjaan saadaan runsas edustus ja monta tasokasta joukkuetta.

  SAJL:n uutinen: http://www.sajl.fi/?x118281=5707738

 • Pidän hyvänä kanssa ”pikku pelin” nimeämiseksi divariksi.
  Huomaa kuitenkin, että kuluneena vuonna U19 sarjoihin oli ilmoittautunut vaadittavat 4 seuraa. U19 7vs7 yksi ei pelannut yhtään peliä ennen kuin luovutti ja toinen ehti pelata ennen luovutusta. Siitä johtui SM-status. Nythän tämä tulee olemaan divari.
  Näen hyvin mahdollisena ettei ole SM-sarjaa tulevalla kaudella.

 • U19 joukkueen ylläpitäminen tulisi olla liigakriteeri. Piste.

 • Mitä Roos nyt tekee?

 • eiköhän ne yritä värvätä kaikki maju pelaajat sinne. Sit kyl naurattaa jos ei tule sarjaa.

 • Sen verran tiedän että Butchersiin on menossa vielä 1 U19 Taftin pelaaja joka on Majussa, siis ei kaikki Big Bad Rediin ole menossa:-)))

 • Taitaa Roostersissa olla 2 ja Wolvoissa 1 näitä Markin ( ja Sebun ) kasvattamia maju junnuja

 • Jos jkl ja tre aikoo osallistua sarjaan yhteisjoukkueella niin eikö täällä eteläisemmässä suomessa vastaava onnistuisi astetta helpommin? sipoo, ecg, hyvinkää,hämeenlinna, lahti, lohja
  Toisin kysyen mistä johtuu ko. Ikäluokan joukkueiden vähyys, nuorempia kyllä on? Jos vaan on koutsit olemassa ja julistetaan että tulee joukkue ens kaudelle niin näköjään niitä pelaajiakin tulee…mut jos ei ole hommalle karismaattista vetäjää ni eihän sitä sit…

 • U19 joukkueen rakentaminen on – kuten joukkueen rakentaminen yleensäkin – sellaista pitkäjänteistä tekemistä. Juniorityö aloitetaan helpoiten nuoremmista ikäluokista ja sitten ikäluokan ikääntyessä osa jatkaa U19 tasolle saakka. Jyväskylän koulusarja on erinomainen keino rekrytoida mukaan 16-18 ikäisiä joista useimmat voivat pelata U19 sarjassa. Harvalla seuralla on juniorimylly rakennettu pitkäjänteisyyden periaatteelle ja siksi aaltoliikettä ilman jatkuvuutta. Joissain tilanteessa yhteisjoukkueet ovat tarkoituksenmukaisia, mutta tavoitteena pitäisi kaikilla olla omavaraisuus.

  Liian monet jefu-seurat keskittyvät edustusjoukkueensa toimintojen paapomiseen. Resurssikysymyshän toi on tietysti, mutta osin myös näköalattomuutta. Joukkueen kehittämisen rinnalla tulisi kehittää koko seuraa. Liian usein joukkue on yhteisössä synonyymi sanalle seura, ja piiri pieni pyörii.

  Ja kyllä vaan Meteorologi, kun on koutsit olemassa tulee toimintaan mukaan pelaajiakin. Ilman tekijöitä ei ole joukkuetta. Aika hyvän kuvan monipuolisen seuratoiminnan kokonaisvaltaisuudesta saa kun kurkistaa wolvojen harjoituskalenteria (http://helsinkiwolverines.com/mukaan/). Tollainen kokonaisuus edellyttää useamman kymmenen ihmisen panostuksia ja omistautumista ihan koko ajan päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

 • Tiedä mikä sitten totuus mutta huhujen mukaan Roostersista lähtenyt nuorimmasta päästä kymmenen junioria ilmeisesti ECG:hen..

 • Kyllä toi on ollut siellä Porvoon nettisivulla ihan koko ajan tarjolla

 • Tuosta Roosters -> ECG-loikasta junioreissa on tänään tosiaan näkynyt merkkejä taustahenkilöidenkin osalta. Onko tästä kenelläkään faktoja tarjolle.

 • Joo, merkkejä on näkynyt kun yksi isossa asemassa ollut juniorivaikuttaja on tehnyt selkeän statementin Facebookissa. Mitähän kukkolaumassa tapahtuu?

 • Eilen oli talin hallissa junnuvuorolla ECGn treeneissä enemmän punasia kypäröitä kun Roostersin omissa.

 • Onko tuo massaloikkaus joku suuri salaisuus kun siitä ei anneta mitään infoa. Ainakin Toni Vahlan face-profiili on muuttunut ECG -profiiliksi. Kaverihan on ollut vaikuttajana sekä Roostersin että liiton junnuhommissa. Vaikuttaa siltä että Vahlan perhe ainakin on loukannut ???

 • @@Saab mistä lähtien junnujen siirtoja missään uutisoitu? Ja eiköhän toi ole ihan siirtyvän pelaajan ja hänen perheensä asia kertoa jos haluavat.

 • Ei varmaan kovinkaan monen yksittäisen junnun siirtymistä ole uutisoitu mutta jos lähes joukkueellinen ikäluokkansa pelaajia vaihtaa paidan värin niin luulisi, että ainakin vastaanottava seura mainitsee asiasta jossain.

  Tänä talvena on huhuttu ainakin suuren joukon Taft-junnuja siirtyneen Porvooseen ja nyt suuren joukon Roosters-junnuja siirtyneen ECG puolelle.

  Onko jotain perusteltua syytä miksi näistä asioista ei voisi keskustalla ja/tai joku tehdä uutista? Kyse on toki alaikäisistä mutta niin oli Mikael Granlundkin siirtyessään Oulusta Helsinkiin.

 • Onhan täälläkin ilmoitettu ainakin yhden Taft U19 junnun siirtymisestä Porvooseen, mikäli on uskomista nimimerkkiin ”Ei kai” ja miksipä ei olisi.. Onkin kaiken lisäksi vielä oikein kova tasoinen maajoukkue pelaajakin..

 • U11/U13 pelaaja vs U19 pelaaja…melkein sama asia…eiku

  Ehkä perheet eivät halua että asia uutisoidaan? Ootteko kaikki uteliaat tulleet ajatelleeksi että päätös on ollut näille pikku jätkille vaikea eikä siitä haluta tehdä numeroa?

 • Yleensä totuudenmukainen tieto lopettaa turhat huhut ja trollit. Seppo E. toimi taannoin esimerkillisen nopeasti katkaisemalla kiihtyvän huhumyllyn HC Bookerin osalta. Tässä tapauksessa jokin mättää isossa R:ssa ja asiaa pohditaan täällä ja eräässä toisessa foorumissa väistämättä.

 • Saahan sitä seuraa vaihtaa,tässä on taas tehty kärpäsestä härkänen

 • Missä toisessa foorumissa? Luulin että tää gridiron.fi on uniikki tapaus?

 • Tervehdys,

  Kun nyt nimellä kirjoitetaan niin tässä kommentti kirjoituksiin. Asia tuskin juuri ketään kiinnostaa ja kirjoitan tämän vain antaakseni ehkä vähän enemmän ymmärrystä juniorifutiksen pelikentästä moneen arvostamaani kolleegaan nähden kohtuullisen vaatimattomalla kokemuksella.

  Ilmoitin Roostersille viime syyskuussa että mm. ajanpuutteesta johtuen en jatka Roostersin juniorivalmennuksessa (=en ole siis neljään kuukauteen toiminut seurassa missään roolissa). Seura ei tätä tiedottanut julkisesti ja miksi tiedottaisikaan? Asia on erittäin vähäpätöinen, toimijoita ja vapaaehtoisia seuroissa tulee ja menee. Liikaa menee.. Juniorivalmennuksen lisäksi en toiminut seurassa missään muissa tehtävissä koko kolmen vuoden periodin aikana vaikka näin ehkä moni luulee.

  Ja vielä selvennyksenä valmensin poikani joukkueessa kuten aika monet isät/enenevässä määrin äidit nuorimmissa ikäluokissa tekevät Suomessa valmentajien vähyydestä johtuen ja täysin vapaaehtoispohjalta. Ne jotka minut tuntevat, tietävät että itselläni ei ole ns. Roosters-taustaa.

  Välillä pelaaja vaihtaa seuraa. Syitä varmasti on yhtä monta kuin pelaajiakin – harjoitusajat, olosuhteet, valmentajat, muutto, kustannukset, toiminnan laatu jne. Seurasiirrot ovat ihan luonnollinen osa meidänkin lajia. Jokainen valitsee parhaan ja sopivimman vaihtoehdon harrastaa – tai lapselleen. PK-seudulla tähän on mahdollisuus johtuen tarjonnasta, maakunnissa varmaan äänestetään myös jaloilla vaihtamalla lajia?

  En ole vielä internetin aikakaudella nähnyt että tämän ikäisten suhteen siirtoja tiedotettaisiin uuden tai vanhan seuran toimesta julkisesti, eikä pidäkään jo ihan tietosuojasyistä (voi olla että termi on väärä tässä yhteydessä, mutta oletan että jokainen ymmärtää mitä haen takaa). Ainoa foorumi jossa asiat käsitellään, on liiton fasilitoima seurasiirto – ja näin pitääkin olla tällä tasolla.

  Mielestäni jenkkifutiksen kasvun suurin este on tällä hetkellä etenkin juniori-ikäluokissa riittävä määrä ammattitaitoisia valmentajia ja muita toimijoita juniorijoukkueissa. Jokaiselle asiasta innostuneelle löytyy varmasti mahdollisuuksia seuroissa. Suosittelen.

  Ja mitä tulee lasten ja nuorten jenkkifutikseen niin jokaisessa seurassa varmasti on tilaa joukkueissa.

  Tsemppiä kaikille off seasoniin ikäluokkaan, sarjatasoon tai sukupuoleen katsomatta!

  Jefuterveisin,
  Toni

  Ps. Tämä on kirjoitettu omasta henkilökohtaisesta näkökulmasta eikä välttämättä edusta nykyisin tai aikaisemmin edustamani seuran tai sen kuuluisan ”liiton” näkemystä :)

 • On tosiaan ihmeellistä että jos joku 10 vuotiaan faija keksii vaihtaa seuraa neljännen kerran pk-seudulla ettei seura ole heti tiedottamassa asiasta. Samassa junassa menee yleensä muitakin, ei mitään uutta. Ja olisko niin että tyytyväisyyttä on lähtöseurassa. Lähtijät saattaa aiemmassa seurassa olla onnistuneet mielipiteitä jakamaan niin että harva jää kaipaamaan

 • http://www.porvoonbutchers.com/rosteri-edustus-2017Tuossa se on edustuksen rosterissa, saako peliaikaa? sitä ei tiedä kuin Jimi R. ja pelaaja itse.

 • Taftin junnut ovat joko lopettaneet/vielä Taftissa tai menneet Butcherssiin 2? Wolvoihin 2? Roosterssii 3? Tietäjien mukaan

 • Nuorten sarjojen ilmoittautumisten takaraja oli 31.12.2016. Milloinkohan on odotettavissa uutisia sarjojen kokoonpanoista ?

 • U13, U15 ja U17 SM-sarjoissa runkosarjassa 4 peliä/joukkue? NELJÄ??? Pojat treenaavat ja maksavat maksuja siksi, että haluavat pelata. Voittaminen on varmasti kivaa, mutta fudiksen pelaaminen toista jengiä vastaan on uskoakseni ylivoimaisesti tärkein tekijä miksi lajia harrastetaan. Joo monet pelaavat useammassa ikäluokassa, parhaille on arvokisoja jne. neljä peliä on vaan hävyttömän vähän. Lajin harrastaminen maksaa, vaatii treenaamista, ainainen loukkaantumisvaara, perheet suunnittelee kesälomia fudiksen ehdoilla ja kaikki neljän matsin takia? (+ mahdolliset jatkopelit). Ettei vaan tappaisi innostusta lajiin nuorilta.

  Sarjoja ei tietääkseni ole lyöty lukkoon ja todella toivon, että sarjaohjelmien laatijat vielä istuvat alas pohtimaan saataisiinko noihin sarjoihin lisää matseja. Voin luvata etten ole ainoa joka niin haluaa.

 • Kertokaa fiksummat mikä logiikka on U19 sarjassa? Aluksi pelataan normaalisti toukokuun alusta kesäkuun alkuun, mutta sitten 10.6. pelattavan kierroksen jälkeen viimeinen kierros on vasta 1.7. ja finaali 22.7. Eikös tuo ole väkisin venyttämistä? Monet U19 ovat mukana mIesten joukkueessa ja tämä heikentää heidän mahdollisuuksia viedä peliaikaa senioreilta tai importeilta. Ja monet pelaavat myös U17 joka alkaa vasta kun U19 finaali on pelattu. Ei vaikuta ensipuraisulla loppuun saakka mietityltä paketilta. Vähäiset pelimäärät ja otteluiden ripottelu ei tunnu oikealta tieltä lajin ja juniorien kehityksen kannalta.

 • Mahdolliset Em-kisat vissiin sotkee väliin

 • Ei noissa näytä olevan mitään järkeä…
  U17 sarjassa Trojansilla ei yhtään matsia?
  Mielestäni liitto voisi pohdiskella asioita hieman uudestaan. Mikä vika oli kaksinkertaisissa sarjoissa?

 • Niissä oli se pieni ongelma että jos u17 ja u19 pelataan eri viikonloppuina ja koulujen päätösviikkona ja juhannuksena ei pelata niin näiden kahden sarjan läpivieminen veisi 26 viikkoa ja 2-3 viikon maajoukkuekuviolla 29 viikkoa. Jokainen voi katsoa kalenterista milloin sarjat alkaa ja loppuu tuolla kuviolla.

 • En oikeen ymmärrä sarjaohjelmaa. Onko se siis oikeasti niin että Trojansilla ei ole pelejä tai mitä tuolla liiton sivuilla sekoillaan.

  Tavoitehan pitäisi olla se, että sarjoja voidaan pelata itsenäisetsi riippumatta muista ikäluokkasarjoista tai edustusjoukkueen ohjelmasta. Saattaa olla vielä matkaa tällaisiin resursseeihin…

 • En oikeen ymmärrä sarjaohjelmaa. Onko se siis oikeasti niin että Trojansilla ei ole pelejä tai mitä tuolla liiton sivuilla sekoillaan.

  Tavoitehan pitäisi olla se, että sarjoja voidaan pelata itsenäisetsi riippumatta muista ikäluokkasarjoista tai edustusjoukkueen ohjelmasta. Saattaa olla vielä matkaa tällaisiin resursseeihin…

 • @täh? @Laji_Niilo Kyllä sillä Trojansila on ihan yhtä monta ottelua, kuin muilakin. Tuo liiton sivujen otteöuohjema vaan on suoraan kopioitu excelistä. Mutta kopioija ei ole osannut laittaa sitä oikean kokoisena sinne sivuille. Katsoppas viimeistä saraketta ja montakos joukkuetta siinä sarjassa onkaan….

 • Taisin tulkita huonosti alustavia sarjaohjelmia, näyttäisi nyt olevan 5 sarjapeliä/jengi. On sekin kovin vähän, mutta näillä kai sitten mennään. Junnuille pitäisi kyllä saada pelejä ja lisää pelejä, mielenkiinto treenaamiseen voi hiipua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Twitter

Yhteisö

Twitter